Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Ankstyvi žili plaukai gali būti ilgaamžiškumo požymis

Mindaugas Bružas

Ekspertų teigimu, žilų plaukų atsiradimas jauname amžiuje nereiškia ankstyvo senėjimo. Priešingai, žilų plaukų dėka taupo vertingą antioksidantą.

Žilus plaukus laikome vienu iš senėjimo požymių. Todėl, jei žmogus pradeda turėti žilų plaukų būdamas 20-ies, tai gali kelti paniką arba aplinkinių pašaipas. Tačiau, kaip nustatė Ispanijos mokslininkai, žili nėra susiję su organizmo senėjimu. Be to, ankstyvi žili plaukai turi didelį privalumą.

Ekspertai ištyrė daugiau kaip penkių tūkstančių 30-60 metų amžiaus žmonių sveikatos duomenis. Jie priėjo prie išvados, kad ankstyvi žili plaukai veikiau gali rodyti ilgaamžiškumą, o ne ankstyvą mirtį.

Faktas tas, kad plaukus dažančio pigmento gamybai reikalinga medžiaga glutationas, o jo organizmui reikia norint apsisaugoti nuo sunkių ligų – tai galingas antioksidantas. Visų pirma jis padeda išvengti vėžio, Alzheimerio ir širdies ir kraujagyslių ligų. Jei glutationas nenaudojamas plaukams „nudažyti”, daugiau šios medžiagos lieka likusio organizmo reikmėms.

Nustatytas dar vienas įdomus faktas – ankstyvas žilų plaukų atsiradimas nesusijęs su stresu, mityba, sportu ar net organizmo būkle. Visi šie veiksniai gali tik padidinti tikrosios ankstyvų žilų plaukų atsiradimo priežasties – genetikos – poveikį. Todėl gana lengva nuspėti, vaikui atsiras žili plaukai – tereikia pažvelgti į vyresnius kraujo giminaičius.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą