Apklausa: vairuotojai panoraminį stogą vadina nereikalingiausiu daiktu automobilyje

Adomas Račkauskas

Dauguma (47 proc.) vairuotojų norėtų, kad jų automobilyje būtų žiemos paketas su šildomu vairu, šildomais langais ir galinėmis sėdynėmis bei nuotoliniu užvedimu.

O panoraminį stogą lietuviai įvardijo kaip brangiausiai kainuojančią ir ne itin reikalingą papildomą įrangą. Be to, kuo vyresnis vairuotojas, tuo mažiau jis nori permokėti už šią galimybę.

Lietuviai norėtų, kad jų automobiliuose būtų įrengtos galinio vaizdo kameros – už šią galimybę balsavo 46 % respondentų. Be to, vienas iš labiausiai pageidaujamų variantų buvo aklosios zonos stebėjimo sistema, kurią pasirinko 42 % respondentų.

Panoraminis stogas - reikalingas ar ne

Į svajonių dešimtuką taip pat pateko atskira klimato , papildomos oro , pažangi garso sistema, aktyvioji kruizo kontrolė, avarinis stabdymas, panoraminis stogas ir multimedijos sistema su „ Auto“ arba „ CarPlay“.

Įdomu tai, kad vyrus labiau traukia komfortas ir multimedija.

Be panoraminio stogo, lietuviai kaip vieną iš labiausiai sureikšminamų galimybių įvardijo vairavimo asistentą – už jį balsavo 32 proc. respondentų. Kartu vyrai šią galimybę vertina skeptiškiau nei : 36 % vyrų ir 28 % moterų ją pavadino nereikalinga.

Be to, 30 % vairuotojų nėra pasirengę papildomai mokėti už pažangią garso sistemą. Šią galimybę labiausiai vertina jaunimas iki 24 metų amžiaus: tik 16 % jų teigė, kad ji pervertinama. Kita vertus, tarp vyresnių nei 65 m. amžiaus žmonių, manančių, kad ši galimybė nereikalinga, buvo 45 %.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

TEMOS:
Pasidalinkite šiuo straipsniu
KAIPKADA.LT portalo straipsnių autorius ir specialistas darbo bei verslo srityse. Taip pat domiuosi namų statyba ir nekilnojamuoju turtu. Susisiekti galite el. paštu: adomas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą