Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

„Apple“ planuoja svarbų „Siri“ atnaujinimą: kokios funkcijos bus pridėtos

Donatas Varnas

Naujoji sistema pirmą kartą leis „Siri“ valdyti visas programų funkcijas. Šiam pakeitimui reikėjo atnaujinti pagrindinę balso asistento programinę įrangą, naudojant didelius kalbos modelius (LLM), ir tai bus vienas svarbiausių „“ naujojo dirbtinio intelekto postūmio akcentų.

Atnaujinimas yra platesnės bendrovės dirbtinio intelekto strategijos, kuri bus pristatyta birželio 10 d. vyksiančioje pasaulinėje programuotojų konferencijoje (WWDC), dalis. Rašėme, kad „Apple“ rengia keletą funkcijų, įskaitant balso priminimų ir santraukų transkripciją, greitą svetainių ir pranešimų atkūrimą, automatinius atsakymus į žinutes, pažangų nuotraukų redagavimą ir dirbtinio intelekto generuojamus emotikonus.

Naujasis Siri Apple

Pagrindinė WWDC atidarymo tema bus „Siri“. Naujoji sistema leis asistentei tiksliau kontroliuoti ir valdyti „“ ar „“. Visų pirma ji galės:

  • atidaryti atskirus dokumentus;
  • perkelti užrašą į kitą aplanką;
  • siųsti arba ištrinti el. laišką;
  • atidaryti konkrečią publikaciją „Apple News“;
  • siųsti žiniatinklio nuorodą el. paštu;
  • paprašyti prietaiso pateikti straipsnio santrauką ir dar daugiau.

Šiuo metu „Siri“ dažniausiai gali naudoti tik platesnio pobūdžio komandas, pavyzdžiui, leisti muzikos grojaraščius, ieškoti informacijos arba valdyti išmaniuosius prietaisus. 2018 m. „Apple“ taip pat pristatė „Siri Shortcuts“, kuri leidžia naudotojams rankiniu būdu kurti komandas programos funkcijoms.

Naujoji sistema bus dar pažangesnė – naudodama dirbtinį intelektą ji analizuos, ką daro savo įrenginiuose, ir automatiškai aktyvuos „Siri“ valdomas funkcijas. Iš pradžių asistentė apsiribos tik „Apple“ programėlėmis, tačiau planuojama palaikyti šimtus skirtingų komandų.

Iš pradžių naujoji „Siri“ apdoros po vieną komandą, tačiau „Apple“ planuoja leisti naudotojams sujungti komandas. Pavyzdžiui, jie galės paprašyti „Siri“ apibendrinti įrašytą susitikimą ir vienu prašymu nusiųsti jį kolegai. Arba teoriškai galima paprašyti „iPhone“ apkarpyti paveikslėlį ir tada nusiųsti jį draugui el. paštu.

Tačiau tokie pokyčiai kelia tam tikrų abejonių dėl privatumo, nes taikant debesijos metodą kai kuriuos naudotojo duomenis reikės perduoti į nuotolinius serverius. Žinoma, kad bus apsaugota vadinamuoju „Secure Enclave“ aukštos kokybės „Apple Mac“ lustuose, kurie maitina duomenų centrus.

Primename, kad gegužės 7 d. „Apple“ pristatė „Let Loose“. Pirmą kartą per beveik dvejus metus „Apple“ pristatė naujus „iPad“. Tačiau renginyje buvo pristatyti ne tik „iPad“, bet ir atnaujinti priedai bei programinė įranga. Apie „Apple“ parodytus naujus produktus skaitykite mūsų

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

TEMOS:
Pasidalinkite šiuo straipsniu
Autorius Donatas Varnas
KAIPKADA.LT portalo straipsnių autorius naujausių technologijų, žiniatinklio bei dirbtinio intelekto temomis. Susisiekti galite el. paštu: donatas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą