Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

„Apple” pristatė naująjį „iPad Pro” su OLED ekranu ir ploniausiu kada nors turėtu korpusu

Donatas Varnas

Dabar „” planšetinių kompiuterių flagmanai turi daugiau galios ir dar plonesnį korpusą. O perėjimas prie ekranų yra didelis patobulinimas, ypač 11 colių dydžio gerbėjams.

„Apple” savo renginyje „Let Loose” pristatė ilgai lauktus „iPad Pro” atnaujinimus. Naujieji 13 ir 11 colių planšetiniai kompiuteriai įgavo naują dizainą, galingesnius vidinius įrenginius ir plonesnį nei iki šiol korpusą, taip pat iš esmės atnaujinti ekranai. Kalbama, kad „Apple” abiejų dydžių ekranus pakeitė į OLED ekranus, todėl „iPad” flagmanai bus tobulai juodi, sodresnių spalvų ir kontrastingesni. Be to, priekinė kamera dabar yra tinkamoje (horizontalioje) padėtyje vaizdo skambučiams.

iPad Pro su OLED

Šiuose „iPad Pro” naudojamas „OLED Tandem”, kuris leidžia ekranui pasiekti didžiausią 1000 nitų ryškumą, o HDR turiniui – 1600 nitų. 13 colių modelis yra vos 5,1 milimetro storio – „Apple” teigia, kad tai ploniausias prietaisas istorijoje. (11 colių modelio storis yra 5,3 milimetro).

„Apple” sprendimas pereiti nuo LCD prie OLED turi daug privalumų. Dabar „iPad Pro” bus daug kontrastingesnis, todėl juoda spalva bus tobula, o žiūrint vaizdo įrašus bus galima mėgautis labiau įtraukiančia patirtimi. Be to, kūrėjai ir menininkai nebesusidurs su „blooming” problema, kai ryškus prasiskverbia į aplinkines tamsias ekrano sritis, nes OLED užtikrina pikselio tikslumą.

iPad Pro su OLED 2

Perėjimas prie OLED taip pat reiškia, kad abiejų dydžių „iPad Pro” ekranai dabar bus vienodai kokybiški. Nuo 2021 m. didesniame 12,9 colių modelyje buvo montuojamas „ LED” ekranas, kuris daugeliu atžvilgių lenkė mažesnį „iPad Pro” su tradiciškesniu ekranu. Šis skirtumas išliko ir po M2 peržiūros.

Tačiau dabar gausite panašią patirtį, net jei pirmenybę teikiate ne tokios talpios planšetės valdymui. Iš savo patirties žinau, kad didesnis „iPad Pro”, suporuotas su klaviatūra, dažnai atrodo nešiojamojo kompiuterio pakaitalas, o mažesnis dydis visada išlaiko planšetės kilmę ir gali būti patogesnis skaityti. Jį tiesiog maloniau laikyti rankose ilgesnį laiką – tačiau turite mažesnį ekrano plotą, su kuriuo galite dirbti.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Autorius Donatas Varnas
KAIPKADA.LT portalo straipsnių autorius naujausių technologijų, žiniatinklio bei dirbtinio intelekto temomis. Susisiekti galite el. paštu: donatas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą