Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

„Apple” sumušė rankomis su „OpenAI”: tapo žinoma, koks dirbtinis intelektas bus įdiegtas „iPhone” telefonuose

Donatas Varnas

Kompanija „ Inc.” sudarė susitarimą su „OpenAI” dėl šio startuolio naudojimo „iPhone” telefonuose kaip platesnio siekio įdiegti dirbtinio intelekto funkcijas savo įrenginiuose, rašo „Bloomberg”, remdamasi patikimais informatoriais.

Pažymima, kad abi šalys baigia derinti susitarimo sąlygas dėl „ChatGPT” funkcijų naudojimo „Apple” operacinėje sistemoje „” – kitoje „iPhone” operacinėje sistemoje. „Apple” taip pat vedė derybas su „ Inc.” dėl šios bendrovės pokalbių roboto „Gemini” licencijos. Tačiau jos nesibaigė susitarimu, nors tai vis dar tęsiasi.

Dirbtinis intelektas OpenAI

Žurnalistų teigimu, „OpenAI” susitarimas leistų „Apple” pasiūlyti populiarųjį pokalbių robotą kaip dalį naujų dirbtinio intelekto funkcijų, apie kurias ji planuoja pranešti kitą mėnesį. Diskusijos su „OpenAI” suintensyvėjo balandžio mėnesį, tačiau nėra jokių garantijų, kad apie susitarimą bus paskelbta artimiausiu metu.

Kompanija „Apple” planuoja sukelti šurmulį dirbtinio intelekto pasaulyje birželio mėn., kai surengs kasmetinę pasaulinę programuotojų konferenciją. Pasak „Bloomberg”, bendrovė kai kurias būsimas dirbtinio intelekto funkcijas vykdys per duomenų centrus, kuriuose bus įrengti jos pačios procesoriai.

Praėjusiais metais „Apple” generalinis direktorius Timas Kukas (Tim Cook) sakė, kad jis asmeniškai naudojasi „OpenAI ChatGPT”, tačiau pridūrė, kad yra „keletas klausimų, kuriuos reikia išspręsti”. Jis pažadėjo, kad naujos dirbtinio intelekto funkcijos „Apple” produktuose atsiras „labai apgalvotai”.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Autorius Donatas Varnas
KAIPKADA.LT portalo straipsnių autorius naujausių technologijų, žiniatinklio bei dirbtinio intelekto temomis. Susisiekti galite el. paštu: donatas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą