Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

„Apple” vietoj elektromobilių kurs namų robotus: tai bus tikra revoliucija mūsų gyvenimuose

"Apple" robotai namams
Donatas Varnas

Neseniai „” atsisakė savo firminio elektromobilių projekto, kuris jai kainavo 10 metų laiko ir 10 mlrd. dolerių investicijų, kad galėtų sutelkti dėmesį į dirbtinį intelektą. Dabar „Bloomberg” praneša, kad bendrovė domisi namų robotų kūrimo.

„Apple” vietoj elektromobilių kuria namų robotus

Idėja yra ankstyvojoje stadijoje. „Apple” inžinieriai galvoja apie roboto, kuris judėtų po namus, sukūrimą. Jie taip pat svarsto galimybę sukurti stalinį įtaisą su besisukančiu ekranu – tai būtų dar pažangesnis projektas nei mobilusis .

Viena iš roboto ekrano funkcijų būtų imituoti vartotojo galvos judesius, pavyzdžiui, kikenimą ir kitas reakcijas, „FaceTime” pokalbio metu, taip pat vaizdo skambučio metu priartinti atskirą asmenį grupėje. Projektas prieš kelerius metus patraukė aukščiausių „Apple” vadovų dėmesį, tačiau dėl jo įgyvendinimo galimybių kilo ginčų.

"Apple" kurs robotus skirtus namams
„Apple” kurs robotus skirtus namams

Robotika, pasak leidinio šaltinių, bendrovė susidomėjo 2019 m. Tuo metu projektui vadovavo Dougas Fieldas, kuris dabar yra vienas iš aukščiausių „” vadovų. Jis dirbo kartu su kitais namams skirtų produktų, pavyzdžiui, tylių namų dronų, kūrėjais. Jam pasitraukus 2021 m., „Apple” robotikos kryptis buvo sutelkta į produktus namams – vienas iš jų buvo robotas, skirtas atlikti namų ruošos darbus, pavyzdžiui, plauti indus ir atlikti vaizdo skambučius. Tačiau idėja buvo atidėta dėl inžinerinių problemų.

Ar „Apple” pasieks vartotojus, neaišku, tačiau bendrovė tokiems projektams padėjo pamatus. Žinoma, kad bent vienas inžinierius iš uždaro automobilių projekto perėjo į robotų komandą, o SafetyOS, kuri turėjo užtikrinti bepiločių funkcionalumą, techniškai gali būti pritaikyta robotams.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Autorius Donatas Varnas
KAIPKADA.LT portalo straipsnių autorius naujausių technologijų, žiniatinklio bei dirbtinio intelekto temomis. Susisiekti galite el. paštu: donatas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą