Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

APVA parama saulės elektrinėms: startas – birželio 11 d.

Saulės elektrinės APVA parama
Mindaugas Bružas

Birželio 11 d. startuoja ilgai lauktas Respublikos aplinkos ministerijos Aplinkos projektų valdymo agentūros (APVA) paramos , skirta elektrinėms įrengti. Ši iniciatyva suteiks naujas galimybes tiek fiziniams, tiek juridiniams asmenims, siekiantiems prisidėti prie atsinaujinančios energijos plėtros ir sumažinti savo elektros sąnaudas.

 

Paramos dydis – 40 mln. eurų

Paramos dydis įsirengiant naują saulės elektrinę sieks 254,93 Eur už 1 kW įrengtosios galios. O didinant esamos elektrinės įrengtąją galią – 191,99 Eur už 1 kW įrengtosios galios. Maksimali įrengtosios galios suma vienam elektros vartojimo objektui, už kurią bus skiriama parama, negalės viršyti 10 kW.

 

Kaip užpildyti prašymą?

Skaičiuojama, jog šį kartą parama galės pasinaudoti mažiausiai 15 tūkst. namų ūkių. Tikintis didelio gyventojų susidomėjimo ir siekiant užtikrinti kuo sklandesnį procesą, paraiškų teikimo sistemoje atlikti atitinkami optimizacijos sprendimai.

APVA specialistai pataria, teikiant paraišką prie APVIS sistemos jungtis kompiuteriu. Ruošiantis pildyti paraišką derėtų atkreipti dėmesį į skirtingus saulės elektrinių įsirengimui skirtus kvietimus ir pasirinkti būtent tą, kurio reikia. Esant dideliam lankytojų srautui būsite nukreipti į „laukiamąjį“ langą, kuriame galėsite matyti savo numerį eilėje. Laukiant savo eilės itin svarbu neuždaryti ir neperkrauti naršyklės lango, neleisti savo įrenginiui „užmigti“ ar „restartuotis“.

Sulaukus savo eilės galėsite pildyti paraišką. Pildant paraiškos laukelius, kuriuose teikiama iš Registrų centro, pavyzdžiui elektros vartojimo objekto numeris,  taip pat gali tekti palaukti kol bus gauti. Apie tai įspės informacinis pranešimas sistemoje.

Kaip pasiruošti APVA duomenų pateikimui

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą