Kaip ir bet kurį kitą produktą, aliejų reikia tinkamai laikyti. Temperatūra, tiesioginiai saulės spinduliai ir kita – svarbu atsižvelgti į keletą parametrų.
Dažnai aliejų laikome uždarose spintelėse ar stalčiuose, rečiau – šaldytuve. Kuris sprendimas yra geriausias? Iš tiesų viskas priklauso nuo to, apie kokį aliejų kalbame.
Aliejaus laikymas: paprastos taisyklės
Pirmiausia reikia prisiminti, kad aliejaus neturėtų veikti tiesioginiai saulės spinduliai. Taip pat svarbu, kad vieta būtų sausa, o temperatūra – žema, geriausia – nuo 8 iki 15 laipsnių Celsijaus.
Po naudojimo butelį reikėtų gerai ir sandariai uždaryti. Būtų gerai, jei jie būtų tamsios spalvos.
Kalbant apie aliejaus laikymą šaldytuve, šis būdas turėtų būti taikomas tik retais atvejais, kai perkate sojų aliejų. Tačiau kai kurie virėjai pataria šaldytuve laikyti ir saulėgrąžų aliejų, nes jis geriau išlaiko savo savybes ir turi geresnį poveikį patiekalo skoniui.
Kalbant apie alyvuogių aliejų, jo šaldytuve laikyti tikrai nereikia, tačiau reikėtų pasirūpinti, kad jis stovėtų tamsioje vietoje.