Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Ar galima kabinti televizorių virš židinio? 4 dalykai, kuriuos turėtumėte apsvarstyti

Adomas Račkauskas

dažnai yra centrinis svetainės taškas, kuris taip pat atrodo optimali vieta televizoriui. Tačiau yra keletas klausimų, kuriuos reikia išspręsti prieš įrengiant juos arti vienas kito.

Specialistai teigia, kad kyla pavojus, jog gali pakenkti jūsų televizoriui. Be to, galite susidurti su struktūrinėmis, vizualinėmis ir estetinėmis problemomis.

Karštis

Televizorių gali sugadinti karštis ir dūmų likučiai iš židinio. Dėl to gali atsirasti gedimų, sutrumpėti jo tarnavimo ir net laikui bėgant pablogėti vaizdo kokybė.

Konstrukciniai aspektai

Jūsų televizoriui gali prireikti specialaus laikiklio arba papildomo sutvirtinimo. Tai ypač svarbu namuose, kuriuose yra plytų mūras arba kaminas.

Būtinai pasirinkite tokį televizoriaus laikiklį, kuris išlaikytų televizoriaus svorį ir dydį. Paprastai televizorių turėtumėte įrengti 150-170 cm virš grindų ir 15-30 cm virš židinio.

Televizorius virš židinio

Žiūrėjimo kampas ir patogumas

Kadangi židinys paprastai būna centrinė svetainės dalis, o sėdimoji vieta įrengiama priešais jį, televizorių patartina įrengti virš jo.

Tačiau toks išdėstymas gali sukelti diskomfortą ir kaklo įtempimą dėl pakeltos padėties.

Estetika

Nors derinant šiuolaikines technologijas su tradiciniais elementais kartais galima sukurti elegantišką ir modernią išvaizdą, tai tinka ne kiekvieno namo estetikai. Pavyzdžiui, 75 colių ekranas elegantiškame, klasikiniame interjere gali šiek tiek trikdyti dizainą.

Laimei, kai kuriais atvejais šią problemą galima išspręsti paprastai: televizorių integruoti į nišą sienoje arba į spintelę. Tokiu būdu galite stilingai užmaskuoti televizorių, nesugriaudami kambario stiliaus.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
KAIPKADA.LT portalo straipsnių autorius ir specialistas darbo bei verslo srityse. Taip pat domiuosi namų statyba ir nekilnojamuoju turtu. Susisiekti galite el. paštu: adomas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą