Žiemą medus tampa paklausesnis dėl savo teigiamų savybių sveikatai. Kai kas abejoja, ar medų galima laikyti šaldytuve. Yra nuomonė, kad šaltomis sąlygomis medus praranda savo skonio savybes. Išsiaiškinkime ar tikrai?
MEDAUS LAIKYMAS
Medų tikrai galima laikyti šaldytuve. Tačiau žema temperatūra gali pagreitinti kristalizacijos procesą. Specialistai rekomenduoja medų dėti į daržovėms skirtą skyrių, kur temperatūra yra apie +10 °C.
Kai kurias medaus rūšis reikia laikyti esant 21% ir didesnei oro drėgmei, tad juos tikrai reikia laikyti tik šaldytuve (šis teiginys negalioja lietuviškam medui). Žinoma reikia atminti, kad nepriimtina medų laikyti šalia aštraus kvapo produktų (žuvies, česnako, svogūnų). Uždarytas stiklainis negarantuoja, kad produktas nesugers pašalinių kvapų.
ILGALAIKIS SAUGOJIMAS
Jei reikia medų išlaikyti ilgą laiką, galite jį užšaldyti. Tačiau prieš siunčiant jį į šaldiklį, būtina atsižvelgti į laikymo sąlygas. Visų pirma, turėtų būti laisvos vietos rezervas, nes šaldant medus išsiplečia.
Atėjus laikui naudoti gaminį, atitirpinkite jį kambario temperatūroje.