Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Ar galima valgyti avokadus kasdien: jų nauda neabejotina, suprasite patys

Sandra Alšauskienė

Avokadai išpopuliarėjo supermaistas dėl savo įspūdingo maistingumo ir galimo poveikio sveikatai. Panagrinėkime avokadų įtraukimo į kasdienę mitybą privalumus ir trūkumus. Sužinokite, kaip šis produktas gali teigiamai paveikti sveikatą, taip pat apsvarstykite aspektus, dėl kurių gali tekti būti atsargiems.

Privalumai

Turtinga maistinė sudėtis

Avokaduose yra daug svarbiausių vitaminų ir mineralų, pavyzdžiui, vitaminų K, E, C, B-6, folio rūgšties, kalio ir magnio. Šios maistinės medžiagos atlieka svarbų vaidmenį palaikant įvairias organizmo funkcijas, tokias kaip kaulų , imuninės sistemos stiprinimas ir širdies veiklos reguliavimas.

Sveiki riebalai

Avokadai yra puikus mononesočiųjų riebalų, kurie skatina širdies sveikatą, nes mažina blogojo cholesterolio kiekį, šaltinis. Be to, šie sveikieji padeda įsisavinti riebaluose tirpius vitaminus, esančius avokaduose.

Maistinių skaidulų kiekis

Avokaduose gausu maistinių skaidulų, kurios gerina virškinimą, apsaugo nuo vidurių užkietėjimo, reguliuoja cukraus kiekį kraujyje ir, skatindamos sotumą, padeda kontroliuoti svorį.

Avokado minkštimas

Trūkumai

Kalorijų suvartojimas ir svorio kontrolė

Avokaduose dėl juose esančių sveikų riebalų yra palyginti daug kalorijų. Todėl per didelis avokadų vartojimas neatsižvelgiant į bendrą energijos balansą gali prisidėti prie svorio augimo.

Alerginės reakcijos

Nors ir retai, žmonėms, alergiškiems lateksui ar jautriems lateksui, gali pasireikšti alerginės reakcijos į avokadus, įskaitant tokius simptomus kaip patinimas, niežulys ar apsunkintas . Lateksui alergiškiems žmonėms rekomenduojama kreiptis į gydytoją.

Jautrumas

Žmonės, sergantys dirgliosios žarnos sindromu arba jautrūs fermentuojamiems oligo-, di-, monosacharidams ir polioliams (FODMAP), valgydami avokadus gali patirti virškinimo diskomfortą. Avokaduose yra didelis kiekis poliolių, pavyzdžiui, sorbitolio, kuris gali sukelti tokius simptomus kaip ir dujos.

 

Ši medžiaga skirta tik bendrai informacijai ir neturėtų būti naudojama kaip diagnozės ar medicininio patarimo pagrindas. Šioje svetainėje pateikiamos publikacijos yra pagrįstos naujausiais aktualiais ir moksliškai pagrįstais medicinos srities tyrimais. Vis dėlto, jei jums reikia diagnozės ar medicininio patarimo, būtinai kreipkitės į gydytoją ar specialistą.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Esu baigusi Vilniaus universiteto Medicinos fakultetą. Turiu aukštąjį išsilavinimą farmacijos srityje. Publikuoju straipsnius (KAIPKADA.LT interneto svetainėje) sveikatos ir sporto temomis. Susisiekti galite el. paštu: sandra@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą