Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Ar galima valgyti seną medų nepakenkiant sveikatai: nustebsite

Mindaugas Bružas

Medų stiklainyje galima laikyti labai ilgai. Tačiau laikui bėgant jis keičia savo struktūrą ir spalvą. Sužinokite, kur galima naudoti seną medų ir ar jį galima valgyti nepakenkiant sveikatai.

Kiek laiko medus laikomas stiklainyje – ilgalaikio laikymo niuansai

Taigi, išsiaiškinkime, kas atsitiks su medumi, jei laikysite jį ilgą laiką. Laikui bėgant pradeda kietėti ir keisti spalvą. Ilgai laikant medus tamsėja, o naudingos savybės išnyksta. Todėl seną medų galima valgyti, bet jis nebebus naudingas.

Sunku atsakyti į klausimą, kiek laiko medus laikomas stiklainyje. Tai priklauso nuo medaus rūšies, laikymo temperatūros ir talpyklos, kurioje jis yra. Apskritai medų galima laikyti labai ilgai, tačiau kartais jis gali ir sugesti.

Medaus laikymas

Kaip suprasti, kad medus sugedo – pagrindinis ženklas

Jei jūsų medus iš viršaus padengtas putomis ir turi nemalonų ir net rūgštų kvapą, vadinasi, jis surūgo. Tokio medaus negalima valgyti.

Kur panaudoti seną medų, kad jo neišmesti?

Geriausia ką nors su juo virti ar kepti. Pavyzdžiui, skruzdėlynas su medumi ir aguonomis ar bet koks kitas kepinys. Patiekalas su senu medumi pasirodys toks pat skanus ir kvapnus, ir šviežias.

Patarimas. Jei medus tapo per kietas ir sunkiai išimamas iš stiklainio, tiesiog pakaitinkite vandens vonelėje arba įdėkite į karšto vandens dubenį. Medus įkais ir vėl taps skystas.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą