Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Ar įmanoma dar sykį sėkmingai panaudoti atitarnavusius popierinius maišelius?

Partnerio turinys

Popieriniai yra pagaminti iš tvirto Kraft popieriaus, todėl yra naudojami įvairiems maisto gaminiams, vaistažolėms ir arbatžolėms laikyti, nes yra pagaminti iš perdirbimui tinkamo ekologiško popieriaus, tačiau nėra amžini.

Koks gali būti pats ūkiškiausias popierinių maišelių panaudojimas?

Po kurio laiko popieriniai maišeliai praranda savo prekinę išvaizdą, tačiau ir tada jie gali puikiai pasitarnauti visų mūsų labui. Todėl tikrai nereikėtų vengti jų įsigyti, nes ir po jų atitarnavimo juos galima dar sykį juos tinkamai panaudoti. Vienas paprasčiausių ir primityviausių popierinių maišelių panaudojimo būdas – panaudoti juos krosnies ar židinio pakuros vietoje. Jeigu patrauksite iškylauti savaitgalį į gamtą, šią makulatūrą panaudosite grilio ar paprasto laužo pakuroms.

O jeigu nieko geresnio nesugalvosite, tada naudojimui netinkamą maišelį įmeskite į popieriaus ir kartono atliekoms skirtą konteinerį. Po kurio laiko jis bus perdirbtas ir atgims nauju popieriniu pavidalu.

Popieriniai maišeliai

Kaip kūrybiškiau panaudoti nebetinkamus popierinius maišelius?

Auksarankės darbštuolės sugeba panaudotus popierinius maišelius sukarpyti juostelėmis ir iš jų pinti dailias pintinėles, kuriose paskui laiko saldumynus, kitus gardėsius. Jos popierinius pirkinių maišelius sugeba paversti ir išvaizdžiais šviestuvų gaubtais arba žaismingais toršerų priedais – iškarpytomis ir nuspalvintomis papildomos ornamentikos detalėmis – geometrinėmis figūrėlėmis, saulutėmis, mėnulėliais, žvaigždutėmis ar drugeliais.

Iš popierinių maišelių atliekų galima sukurti žaisliukus katėms ir šuniukams. Pats lengviausias būdas tai padaryti, iš sukarpytų maišelio juostelių surišti šiugždantį kutą ir juo kutenti keturkojui augintiniui nosies galiuką, kad šis pradėtų išdykauti su nauju žaislu.

Kaip jau nebereikalingi popieriniai maišeliai gali pasitarnauti žemdirbystėje ir sodininkystėje?

Popieriniai maišeliai puikiai yra pritaikyti ir daržininkystės reikmėms. Iš jų labai lengva pasidaryti popierinius puodelius, paskui į juos priberti žemių ir į kurias galima pasodinti daržovių daigelius. Kai šie pakankamai išstypsta, po to juos, kad nebūtų pažeistos jų šaknys, galima persodinti su visais puodeliais tiesiai į dirvą. Dar galima su ornamentais iš anksto pamargintu pirkinių maišelių popieriumi dailiai aplenkti neišvaizdžius gėlių vazonus, kuriuos laikote balkone ar lauko terasoje.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

TEMOS:
Pasidalinkite šiuo straipsniu
Rašyti komentarą