Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Ar jums reikia kilimų interjere: jų privalumai ir trūkumai

Mindaugas Bružas

Abejojate, ar verta įsigyti kilimą savo namams? Nusprendėme aprašyti jų privalumus ir trūkumus, į kuriuos turėtumėte atsižvelgti.

Kilimų privalumai

Patogumas

Kiliminės gali suteikti minkštą ir minkštą paviršių judėjimui. Tai sukuria jaukumo ir šilumos pojūtį, ypač šaltesniais mėnesiais.

Triukšmo lygio mažinimas

gali padėti sumažinti triukšmo lygį patalpoje. Sumažėja žingsnių ir aido, todėl namuose tvyro tylesnė ir ramesnė atmosfera.

Saugumas

Kilimai turi neslidų paviršių, todėl sumažėja paslydimo ir kritimo rizika, ypač vaikams ir vyresnio amžiaus žmonėms. Be to, jie turi smūgius sugeriančią dangą, kuri suteikia atramą netyčia nukritus ar pametus kokį nors daiktą.

Kilimas namuose

Kilimų trūkumai

Priežiūra

Kad kilimai ilgai išliktų švarūs ir saugūs, juos reikia reguliariai prižiūrėti. Laikui bėgant ant jų ir juose kaupiasi , purvas ir , todėl juos reikia dažniau siurbti arba profesionaliai valyti.

Dėmės ir dėmės

Kilimai lengvai užsiteršia, todėl juos sunku , jei ant jų išsilieja koks nors skystis. Kai kurios medžiagos, pavyzdžiui, raudonasis vynas ar aliejaus pagrindo produktai, ant paviršiaus palieka labai atkaklių dėmių.

Alergija

Laikui bėgant kilimuose kaupiasi dulkių erkutės, naminių gyvūnų pleiskanos ir žiedadulkės, kurios padidėjusio jautrumo žmonėms gali sukelti alergiją ir kvėpavimo sutrikimus. Norint sumažinti alergenų koncentraciją, būtina reguliariai valyti ir prižiūrėti kilimus.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą