Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Ar pirkėjas turi sumokėti už parduotuvėje sudaužytas ar sugadintas prekes?

Mindaugas Bružas

Jei pirkėjas netyčia sudaužo ar sugadina prekę parduotuvėje, jis neprivalo už ją mokėti. Papasakosime apie kai kuriuos niuansus, kurie padės jums „pastatyti į vietą” įžūlią administraciją.

Pasitaiko situacijų, kai pirkėjas gali netyčia sudaužyti alkoholio butelį, pamesti ant grindų cukraus maišelį, kiaušinių dėžutę ir kitus produktus. Tačiau nedaugelis žino, kad jei pakeliui į kasą netyčia ką nors sudaužysite ar sugadinsite parduotuvėje, už sugadintą prekę nereikia mokėti.

Už prekių saugojimą iki pirkimo momento atsako pati parduotuvė

Sudaužyta prekė parduotuvėje

Visų pirma, jei įvykis yra traktuojamas netyčiniu, klientui administracinė ar baudžiamoji atsakomybė negresia. Skubėti padengti nuostolius būtinybės tikrai nėra. Toliau bus išdėstomos aplinkybės į kurias reikėtų atsižvelgti, norint išvengti apmokėjimo už sugadintą turtą.

  • Patikrinkite, ar buvo išdėstytos tvarkingai. Priešingu atveju, kaltę turi prisiimti pardavėjas ir neturi teisės reikalauti žalos atlyginimo.
  • Įsitikinkite ar lentynos atitinka atstumų standartus: 1,4 m – prekybiniam plotui iki 100 m2; 1,6 m – prekybiniam plotui nuo 100 iki 150 m2; 2 m – prekybiniam plotui nuo 150 iki 400 m2; 2,5 m – prekybiniam plotui nuo 400 m2.
  • Svarbu pabrėžti, jog kilus ginčui, neprivalote susimokėti už sudaužytą prekę iškart. Tik teismas gali įpareigoti padengti nuostolius parduotuvei (aišku, gali prisidėti teisminės išlaidos).
  • Taip pat pasidomėkite ar parduotuvės individualūs nuostatai reikalauja susimokėti už sugadintą prekę. Kai kurios parduotuvės vadovaujasi principu, jog klientas visada teisus.

Niekas negali versti pirkėjo pirkti nereikalingų ar nekokybiškų prekių. Už visas parduotuvėje esančias prekes – už jų vientisumą ir pateikimą – atsako parduotuvės . Taigi, jie atsako už jas tol, kol kas nors jas nuperka – sumoka kainą prie kasos.

Jei vis dėlto susidūrėte su konfliktine situacija, tuomet norėdami įrodyti, kad prekes sugadinote netyčia, paprašykite administracijos peržiūrėti vaizdo įrašą iš vaizdo stebėjimo kamerų.

Jei tai neišsprendžia situacijos, tuomet į įvykio vietą kvieskite policiją.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą