Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Ar reikia morkas nuskusti, ar galima jas tiesiog nuplauti ir vartoti: prisiminkite visiems laikams

Mindaugas Bružas

– viena iš geriausių ir universaliausių daržovių. Ją galima valgyti žalią, keptą ar virtą, tačiau nedaugelis žino, valgyti morkas su lupena, net jei ji kruopščiai nuplauta, ar vis dėlto geriau šakninę daržovę nulupti.

Neskustų morkų naudojimas

Ar morkas reikia nuskusti prieš verdant, kepant, ar termiškai neapdorojant?

Norint suprasti, ar reikia nuskusti savo užaugintas nuplautas morkas, ar morkas iš prekybos centro, svarbu žinoti apie šios odelės savybes.

Morkų odelė yra labai plona, ją galima valgyti be jokių problemų, tačiau svarbu atsikratyti nešvarumų. Viskas priklauso tik nuo jūsų asmeninių pageidavimų.

Jei esate nuskustų morkų gerbėjas, bet nerimaujate, kad dėl šio būdo neteksite maistingųjų medžiagų – nusiraminkite. Žievelėje yra nedidelė dalis vitaminų, didžioji jų dalis vis tiek lieka pačioje morkoje. Morkas galite drąsiai vartoti ir nenuskutę odelės, tačiau tuomet jas teks kelis kartus nuplauti po tekančiu vandeniu su kempine – jei praleisite nors milimetrą nešvarumų, į jūsų organizmą pateks kenksmingų bakterijų ir net kirmėlių kiaušinėlių.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą