Morkos – viena iš geriausių ir universaliausių daržovių. Ją galima valgyti žalią, keptą ar virtą, tačiau nedaugelis žino, ar galima valgyti morkas su lupena, net jei ji kruopščiai nuplauta, ar vis dėlto geriau šakninę daržovę nulupti.
Ar morkas reikia nuskusti prieš verdant, kepant, ar termiškai neapdorojant?
Norint suprasti, ar reikia nuskusti savo užaugintas nuplautas morkas, ar morkas iš prekybos centro, svarbu žinoti apie šios daržovės odelės savybes.
Morkų odelė yra labai plona, ją galima valgyti be jokių problemų, tačiau svarbu atsikratyti nešvarumų. Viskas priklauso tik nuo jūsų asmeninių pageidavimų.
Jei esate nuskustų morkų gerbėjas, bet nerimaujate, kad dėl šio būdo neteksite maistingųjų medžiagų – nusiraminkite. Žievelėje yra nedidelė dalis vitaminų, didžioji jų dalis vis tiek lieka pačioje morkoje. Morkas galite drąsiai vartoti ir nenuskutę odelės, tačiau tuomet jas teks kelis kartus nuplauti po tekančiu vandeniu su kempine – jei praleisite nors milimetrą nešvarumų, į jūsų organizmą pateks kenksmingų bakterijų ir net kirmėlių kiaušinėlių.