Labai greitai prinoks ankstyvųjų veislių obuoliai. Prasidės skanios obuolių uogienės žiemai gaminimo laikotarpis. Obuolių uogienė yra vienas mėgstamiausių desertų. Ji greitai suvalgoma, o paruošti užtrunka kelias valandas.
Jums reikia žinoti uogienės virimo paslaptis. Gamindamos uogienę šeimininkės dažnai klausia, ar obuolius reikia nulupti, ar virti neluptus. Štai ką apie tai mano patyrę konditeriai.
Jei uogienę gaminate sau, nedideliais kiekiais, obuolius geriau nulupti. Uogienė gausis vientisa. Be to, obuolių su žievele virimo laikas pailgėja.
O kuo ilgiau uogienė verdama, tuo mažiau joje lieka vitaminų. Tai taikoma rudeniniams obuoliams su stora odele.
Ankstyvųjų veislių obuolių nereikia lupti. Verdant plona odelė išvirs ir uogienėje jos nesijaus.
Kai kurie virėjai mėgsta nelupti obuolių su stora odele. Mat joje yra konservantų, kurie gerokai pailgina obuolių uogienės galiojimo laiką.
Todėl žmonės turi patys nuspręsti ar lupti obuolius ar ne.
Kaip paruošti skanią obuolių uogienę?
Uogienei gaminti geriausiai tinka rūgštūs obuoliai. Nulupti obuoliai troškinami vandenyje, kol susidaro košelė.
Tada obuolių tyrė pertrinama per sietelį ir suplakama mikseriu su cukrumi.
Cukraus reikia tiek pat, kiek ir obuolių tyrės.
Paruošta masė užvirinama ir uždaroma į sterilizuotus stiklainius. Obuolių uogienę galima patiekti prie arbatos, įmaišyti į košes ar kepinius.