Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Ar tiesa, kad banko kortelė gali išsimagnetinti po išmaniojo telefono dėklu?

Mindaugas Bružas

Visi mūsų naudojami prietaisai skleidžia radijo dažnių spinduliuotę. Ji nematoma, tačiau jos poveikį galima pajusti. Ekspertai primena, teisingai naudotis įtaisais, kad išvengtume nemalonių situacijų su banko ar nuolaidų kortelėmis.

Dažnai matome, kad kai kurie savo mobiliojo telefono dėklą naudoja kaip kortelių laikiklį. Išmaniojo telefono dėkle jie laiko vizitines korteles, banko korteles ir nuolaidų korteles.

- Reklama -

Žinoma, žmonių fantazijai ir išradingumui pritaikant įvairius namų apyvokos daiktus savo poreikiams ribų nėra. Tačiau visur turėtų būti sveikas protas ir supratimas apie pasekmes tiek įtaisui, tiek su juo besiliečiantiems daiktams.

Kortelės gali išsimagnetinti

Tikrai neverta visą parą po dėklu nešiotis jokios plastikinės kortelės. juostelė vis dar naudojama daugelyje nuolaidų kortelių. Ji turi savo magnetinį foną, kuris reaguoja į pašalinę elektromagnetinę spinduliuotę.

Todėl teoriškai gali išmagnetinti plastikinę kortelę. Praktikoje tokių atvejų pasitaikė, todėl geriau būti saugiam net ir papildomo saugumo požiūriu. Jei telefonas bus pamestas arba pavogtas, ne tik telefonas, bet ir dėklo atsidurs netinkamose rankose.

Šiuolaikinės plastikinių mokėjimo kortelių versijos viduje turi NFC lustą, kuris nesuveiks, jei dėkle bus veikiantis įrenginys. Artimas išmaniojo telefono kontaktas su tokia kortele neturės įtakos jos veikimui.

- Advertisement -

Jei kortelė staiga nustoja veikti, turėtumėte kreiptis į banką. Prireikus kortelė bus išduota iš naujo.

Specialistai įspėja, kad siekiant išvengti išmagnetinimo, nelaikykite plastikinių kortelių su magnetine juostele šalia metalinių daiktų ar radijo bangas skleidžiančios įrangos.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą