Specialistai pastebi, kad druska yra naudinga žmogaus organizmui, tačiau tam tikru kiekiu. Taigi, per dieną rekomenduojama suvartoti tik iki 5 g druskos, kurios, kaip taisyklė, yra beveik kiekviename vartojimui paruoštame produkte. Tačiau virtuvėje druska yra privalomas daugelio patiekalų komponentas.
Kuo pakeisti druską?
Sojų padažas
Tai puikus druskos pakaitalas. Jis gana koncentruotas ir ryškaus skonio, todėl minimalaus produkto kiekio pakaks mėsos, žuvies patiekalams ir net salotoms paruošti.
Sultinio kubeliai
Šio produkto sudėtis nėra 100% natūrali ir sveika, tačiau vidutinėmis dozėmis jis nepakenks organizmui. Todėl kraštutiniais atvejais galite naudoti tokius prieskonius.
Specialūs prieskoniai su druska
Tokiuose mišiniuose yra daug prieskonių ir žolelių, todėl jie bus puiki alternatyva druskai. Paprastai juose nėra kvapiųjų medžiagų ir dirbtinių pakaitalų, o prieskoniai suteiks patiekalui skonio ir sumažins poreikį dėti druskos.
Jūros druska / Himalajų druska
Tai ta pati natūralios kilmės druska, tik virta. Ji yra naudingesnė nei įprasta, nes turi daug mikroelementų.