Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Ar žinojote kad ir patys artimiausi žmonės jaučia pavydą: kaip tai suprasti?

Mindaugas Bružas

Kai išgirstame kam nors skirtą frazę „baltai pavydžiu“, tai mūsų visiškai nejaudina, bet kai toks išsireiškimas sakomas mums, iškart sutrinkame ir kaž savaime kyla klausimas, ar šis baltas pavydas tikrai toks baltas?

„Baltas pavydas” – ar jis tikrai toks baltas?

Tai, kad mums pavydi pažįstami, rodo, kad pas mus viskas gerai ir kad turime kažką, ką nori turėti ir kiti. Tačiau, kaip taisyklė, kitų žmonių pavydas mums kelia tam tikrą nerimą, ir kažkaip staiga ima kirbėti įtarimas, kad viskas tuoj pasikeis ne į gerąją pusę.

Nesvarbu, ar tiki, ar ne, kad kito žvilgsnis tikrai vienaip ar kitaip gali atnešti bėdų, jau pats žodis „pavydas“ sukelia nerimą ir blogą savijautą. Be ko, žinoma, kokių tikrų bjaurybių galima tikėtis iš nuolat pavydinčio žmogaus.

Pavydas kitiems

Ką man daryti?

pilnas pavydo – tai faktas. Tačiau jokiu būdu nenorite to jausti savo „savo kailiu“! Ką daryti, jei atsiduriate tokioje situacijoje, kai jums pavydi? Kaip ištrūkti iš šio užburto rato ir apsisaugoti nuo toksiško pavydo?

Ar gali būti, kad patys provokuojate kitus jausti pavydą? Nebūna taip, kad esate „baltas” ir „pūkuotas” lyg nekaltas pliušinis žaisliukas. Greičiausiai kažkur pasąmonėje ne tik džiaugiatės savo sėkme, bet ir norite ją parodyti visiems, kad įrodytumėte sau, kad esate geresni už kitus. Nenuostabu, kad tokia būsena sukelia visiškai natūralią kitų reakciją – pavydą ir norą nuversti tave nuo šio sosto. Visas šias akimirkas būtina atrasti savyje ir jų atsikratyti, antraip vis tiek susidursite su šiuo jausmu. Turite suprasti, kad kitų žmonių pavydas gali pakenkti jums patiems.

Atsikratykite nereikalingo altruizmo. Gali atrodyti, kad atsikirtę įžeisite kitus žmones. Tačiau atminkite, kad pavydiems žmonėms jūs visiškai nerūpite – jie galvoja tik apie save ir kaip tau pakenkti. Net jei tavęs nebūtų, jie jaudintųsi dėl kito: keiktų, piltų purvą už akių ir apkalbėtų. Sutikite, jei nekreipsite į tai dėmesio, pavydas vis didės.

Sukurkite savo branduolį. Jums nereikia prisitaikyti prie kitų vertinimų ir nuomonių. Pavydūs žmonės bandys jus pažeminti ir apkaltinti mirtinomis nuodėmėmis. Norėsite jiems be galo teisintis ir atiduoti savo brangią energiją. Taip neturėtų būti! Todėl pažiūrėkite, kokiais momentais jų teiginiai jus paveikia. Galbūt jūs tikrai nerimaujate, kad kažką darote ne taip. O kad taip nenutiktų, būtina pagaliau ir negrįžtamai tikėti savimi ir kurti savo gyvenimą pagal intuiciją ir širdį.

Neprisileiskite pavydžių žmonių per arti savęs. Jei pastebėjote šio jausmo apraiškų drauguose, tuomet turėtumėte ir toliau su jais bendrauti, bet labai atsargiai. Jūs neturėtumėte to vertinti kaip komplimento sau, nes anksčiau ar vėliau toks draugas norės stebėti jūsų nuopuolį, žinoma, jeigu toks būtų. Todėl, kai norima išsaugoti santykius, nuoširdaus ir sąžiningo pokalbio išvengti nepavyks. Bet jei jis nepadeda, tuomet reikėtų su tokiais žmonėmis atsisveikinti – ramiai ir nesigailint.

Taigi akivaizdu, kad su pavydu reikia kažką daryti – jo mūsų pasaulyje jau tapo per daug. Artimi žmonės pavydi vieni kitiems, mumyse provokuoja šį jausmą, o kalbėti apie tai tapo visiškai įprasta.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą