Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Artimiausiomis dienomis galinga geomagnetinė audra apims Žemę

Mindaugas Bružas

Saulėje pasirodys vienas galingiausių blyksnių, o jos energijos išsiskyrimas gali sukelti problemų. Apie tai rašo žurnalas „Space”. Poveikio pikas numatomas gegužės 24 d.

Naujausi JAV kosminių orų prognozių centro mokslininkų duomenys patvirtina, kad jau vienas žybsnis įvyko – už pietrytinio saulės krašto iš dalies pasislėpusi saulės dėmė gegužės 16 d. vakare sukėlė galingą M9.6 saulės žybsnį.

Nors saulės dėmė nebuvo nukreipta į Žemę, išsiveržimo padariniai buvo juntami, nes įvykio metu kilusi spinduliuotė sukėlė vidutinį radijo užtemimą kai kuriose Šiaurės Amerikos, Centrinės Amerikos ir Pietų Amerikos dalyse.

Tačiau tai ne paskutinis įvykęs išsiveržimas. Remiantis mokslininkų prognozėmis, dėl Saulės sukimosi netrukus Žemės regėjimo lauke atsiras paslėpta saulės dėmė, būtent gegužės 19 – 23 dienomis numatoma gan stipri geomagnetinė . Pikas bus pasiektas gegužės 20 dieną.

 

žinote, yra Žemės geomagnetinio lauko trikdžiai. Juos provokuoja Saulės išmesti įkrautų dalelių srautai.

Iš viso mūsų savijautą veikia 5 oro veiksniai:

Pirmuosius keturis galime nuspėti pasitelkę orų prognozes, tačiau kalbant apie kosminį vėją (saulės ir kitos plazmos srautą, kuris prasiveržia į mūsų atmosferą), jis nenuspėjamas.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą