Artimiausiomis dienomis Žemę užklups dvi itin galingos magnetinės audros

Mindaugas Bružas

Naujausi duomenys rodo, kad Žemę artimiausiu metu pasieks dvi galingos magnetinės audros. Remiantis atnaujintomis prognozėmis, penktadienį, gegužės 31 d., prasidės galinga raudonojo pavojaus lygio geomagnetinė , kuri tęsis dvi dienas iš eilės. Meteoagent tarnybos interneto svetainėje teigiama, kad ši audra yra šešių balų stiprumo ir gali turėti reikšmingą poveikį daugeliui žmonių. Kaip magnetinės audros veikia mūsų sveikatą ir kaip galime apsisaugoti nuo jų poveikio?

Magnetinių audrų poveikis žmonėms

Magnetinės audros yra Saulės aktyvumo pasekmė, kuri gali paveikti Žemės magnetinį lauką. Šios audros gali sukelti įvairius simptomus, kuriuos jaučia skirtingai. Štai keletas dažniausių simptomų, kurie gali pasireikšti magnetinių audrų metu:

  • Galvos skausmas: Vienas iš dažniausių simptomų. Skausmas gali būti bukas, pulsuojantis arba spaudžiantis, jį gali lydėti galvos svaigimas ar pykinimas.
  • Nuovargis: Magnetinių audrų metu galite jaustis pavargę ir mieguisti.
  • Miego sutrikimai: Daugelis žmonių pastebi, kad miego kokybė blogėja.
  • Dirglumas ir nuotaikų kaita: Padidėjęs dirglumas ir nuotaikų svyravimai taip pat gali būti magnetinių audrų pasekmė.
  • Raumenų ir : Kai kurie žmonės praneša apie padidėjusį raumenų ir sąnarių skausmą.
  • Virškinimo problemos: Audrų metu gali atsirasti virškinimo sutrikimų.

Nors nėra mokslinių įrodymų, kad magnetinės audros tiesiogiai sukelia šiuos simptomus, kai kurie mokslininkai mano, jog Žemės magnetinio lauko pokyčiai gali paveikti cheminę pusiausvyrą organizme. Kiti mano, kad tai yra psichologinis efektas, kai žmonės, žinodami apie audras, labiau linkę jausti simptomus.

Magnetinė audra gegužės 31 - birželio 1

Išlaikykite sveiką gyvenimo būdą

Sveika mityba, pakankamas miego kiekis ir reguliarus fizinis aktyvumas gali padėti jūsų kūnui geriau susidoroti su magnetinių audrų poveikiu.

Venkite kofeino ir alkoholio

Šios medžiagos gali pabloginti simptomus, todėl jų vartojimą reikėtų apriboti.

Sumažinkite stresą

Išbandykite atsipalaidavimo technikas, tokias kaip joga ar , kurios padeda sumažinti stresą ir pagerinti bendrą savijautą.

Kreipkitės į gydytoją

Jei yra sunkūs ir nepraeina, būtinai kreipkitės į gydytoją. Kiekvienas žmogus į magnetines audras reaguoja skirtingai, todėl svarbu atidžiai stebėti savo savijautą.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Share This Article
Follow:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Leave a comment