Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Atostogų pabaiga: kaip padėti vaikui prisitaikyti prie grįžimo į mokyklą?

Mindaugas Bružas

Daugeliui vaikų – tai metas, kai galima ilgiau pamiegoti, atsibusti prieš pietus ir daugiau pabendrauti su draugais. Todėl pabudimas pirmąją naujų mokslo metų dieną gali sukelti šoką, jei nėra apgalvoję dienos režimo.

Kada pradėti ruoštis?

Vaikų psichologai pateikė keletą patarimų, kaip grįžti į mokyklos rutiną. Pasak jų, perėjimas nuo laisvesnio vasaros tvarkaraščio prie rudens tvarkaraščio neturėtų būti pernelyg staigus. Todėl svarbu pokyčiams pasiruošti iš anksto, likus šiek tiek laiko iki rugsėjo pirmosios.

- Reklama -

Rutina yra natūrali gyvenimo dalis, ji suteikia dienai struktūrą ir padeda vaikams nuspėti, kas bus toliau. Vienas iš būdų padaryti perėjimą sklandesnį – suteikti laiko priprasti prie naujos rutinos. Savaitė iki mokyklos pradžios padės vaikams priprasti prie „rudeninės” rutinos. Vaikai turėtų pabusti anksčiau, apsirengti ir valgyti pusryčius vos tik pabudus, – sakė psichologai.

Pasak jų, tėvai neturėtų nerimauti, jei kas nors nutiks ne taip. Vaikai turi suprasti, kad jie gali susidoroti su pokyčiais. Ir nesvarbu, jei iš pradžių jie nesilaikys naujų taisyklių. Tai taip pat normalu.

Atgal į mokyklą

Kaip padėti vaikui susikurti rutiną prieš mokyklą?

Sukurkite miego rutiną. Vidutiniškai 6-13 metų vaikams kiekvieną naktį reikia miegoti nuo 9 iki 11 valandų. Vaikams nuo 13 iki 17 metų reikia nuo 8 iki 10 valandų miego.

Svarbu, kad jūsų vaikas galėtų pasiruošti miegui. Sutarkite, kad likus valandai iki miego išjungsite visus elektroninius prietaisus ir laikykite įkroviklius atokiau nuo lovos, kad būtų mažiau pagundų.

- Reklama -

Papildoma rutina gali būti dušas, pasakos , užkandžiavimas ir . O ryte visi kartu atsikelkite anksčiau ir suvalgykite sveikus pusryčius. Tinkamas gali padėti vaikams pasiruošti mokyklai. Jei jie bus alkani, tikėtina, kad jiems bus sunku susikaupti.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą