Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Atsakymas į amžiną klausimą: kodėl italai negeria kapučino po 12 val. dienos?

Mindaugas Bružas

Paslaptinga ir egzotiška Italijos su savimi atsineša daugybę paslapčių, tarp jų – ir paslaptingąjį kapučino bei tai, kodėl jis negeriamas po 12 val. vidurdienio. Nors Italijoje nėra įstatymo, draudžiančio gerti kapučino po 12 val., tikrai nerasite daug italų, geriančių šią daug pieno turinčią kavą po pusryčių.

Kodėl taip nutiko?

Italijoje kapučino paprastai yra rytinis . Itališki yra maži ir saldūs. Italai mano, kad kapučino yra puikus pusryčių palydovas, todėl, nepaisant jo neįtikėtino skonio ir aromato, apsiriboja jo vartojimu po 12 val.

Kapučino kava italijoje

Tradicijos ir kavos kultūra

garsėja turtinga kavos , kuri persmelkia jų kasdienį gyvenimą. Kava yra ne tik gėrimas, bet ir jų paveldo bei tradicijų dalis. Todėl jie laikosi nusistovėjusių taisyklių ir įpročių, perduodamų iš kartos į kartą, o kapučino ribojimas po 12 val. yra tik vienas iš jų.

Visi šie veiksniai lemia, kad kapučino gėrimo ribojimas po 12 val. yra suprantamas ir priimtinas italams. Ši tradicija rodo jų atsidavimą gastronominiam paveldui ir rūpestingą požiūrį į sveikatą. Taigi, jei kada nors lankysitės Italijoje ir norėsite pasimėgauti autentiškais itališkais skoniais, nepamirškite šios įdomios tradicijos ir paragaukite kapučino ryte, kad suprastumėte, kodėl italai jį taip vertina.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą