Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Atsisveikinkite su namuose esančia grindų danga: su kuo visiškai negalima plauti parketo

Mindaugas Bružas

Kietmedžio yra ne tik estetiškas bet kurių namų priedas, bet ir praktiškas bei ilgaamžis sprendimas. Tačiau, ir bet kokioms grindims, joms reikia tinkamos priežiūros, kad išlaikytų savo grožį ir tarnautų daugelį metų.

Specialistas pasidalijo žiniomis, kokių valymo būdų reikėtų vengti, kad nesugadintumėte medinių grindų.

Venkite agresyvių cheminių medžiagų:

Išteptos kietmedžio grindys yra labai jautrios šiurkštiems chemikalams, kurie gali išplauti iš jų natūralius , todėl jos tampa matinės ir trapios.

Vietoj to jas valykite drungnu vandeniu su švelniu indų plovikliu. Tirpalą tepkite šluoste arba šiek tiek drėgnu skudurėliu. Venkite baliklių ir amoniako, nes jie gali pakeisti medienos spalvą.

Blizgančios ir švarios grindys

Nenaudokite drėgnų šluosčių ar šluosčių:

Per didelė gali turėti neigiamą poveikį medinėms grindims, todėl jos gali deformuotis ir išsipūsti. Todėl svarbu, kad valant šluostė ir šluostė būtų tik šiek tiek drėgna.

Garų valytuvas yra priešas numeris vienas:

Nors garų valytuvai veiksmingi daugeliui paviršių, jie netinka medinėms grindims. Jų sukeliama aukšta ir drėgmės perteklius gali rimtai pakenkti, pavyzdžiui, įtrūkti ir deformuotis.

Actas nėra geriausias jūsų draugas:

Nors actas garsėja savo valymo savybėmis ir ekologiškumu, jo nereikėtų naudoti medinėms grindims prižiūrėti. Jame esanti rūgštis gali įsigerti į medieną, ją nuvarginti ir sukelti įtrūkimų.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą