Daugelis supranta, kad arbatą galima užplikyti, jei vandens temperatūra yra +60 laipsnių ir aukštesnė. O šaltame vandenyje negalima išsivirti arbatos? Šią technologiją reikėtų suprasti plačiau.
Kokia šaltos arbatos darymo prasmė?
Jei pažvelgsite į arbatos sudėtį, galite rasti:
- Įvairių grupių vitaminų;
- Kalio;
- Magnio;
- Fosforo;
- Fluoro;
- Vario;
- Cinko ir kt.
O koks medžiagų kiekis išliks, jei arbatą užpilsite verdančiu vandeniu? Termiškai apdorojant kai kurios naudingos medžiagos tiesiog žūva. Todėl, jei naudojate šalto virimo metodą, dauguma naudingų medžiagų gali būti išsaugotos.
Skirtumas tarp šaltos ir karštos arbatos
Arbatą “užplikius” šaltame vandenyje, jos skonis smarkiai skirsis nuo įprasto skonio. Taikant teisingą virimo technologiją, gėrimo skonis taps daug geresnis ir ryškus. Norint tai pasiekti, būtina griežtai laikytis gaminimo technologijos.
Kaip “virti” arbatą šaltame vandenyje?
Gėrimo ruošimo schema atrodo taip:
- Pirmiausia reikia paruošti vandenį. Jis turėtų būti švarus ir filtruotas. Neturėtumėte naudoti virinto vandens, nes tai neigiamai paveiks gėrimo skonį.
- Arbatos ruošimui galite naudoti įprastą virdulį.
- Įdėkite kelis šaukštus arbatos į virdulį.
- Virdulys pripildomas vandens.
- Tada virdulį kelioms valandoms turite įdėti į šaldytuvą.
Teisingas šaltos arbatos “virimo” laikas
Arbatos “virimo” šaltame vandenyje terminas priklauso nuo to, kokią arbatą pasirinkote. Jei ketinate gerti juodąją arba žaliąją arbatą, ją šaldytuve reikia laikyti apie 4 valandas. Kitos arbatos turi būti – 6 valandas.