Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Atskleista priežastis, kodėl „Samsung” išmanieji telefonai išsikrauna per greitai

Donatas Varnas

Ekrano funkcionalumas turi didelę įtaką išmaniojo telefono autonomijai, todėl reikia laikytis kelių paprastų taisyklių, kad jis ilgiau veiktų be įkrovimo.

Bendrovė „Samsung” nustatė ekrano nustatymų klaidas, dėl kurių greitai išsikrauna. „The Sun” pasakoja, kaip išspręsti šią problemą.

Ekranas yra didžiausia ir daugiausiai energijos naudojanti išmaniojo telefono dalis. Tačiau „Samsung” modeliuose svarbų vaidmenį atlieka naudotojo pasirinktas ekrano užsklandos tipas. Pasirodo, nuo jo priklauso baterijos veikimo trukmė. Atsižvelgdama į tai, Korėjos bendrovė rekomenduoja naudotojams naudoti tamsius ekrano užsklandas ir temas, kad pailgėtų baterijos veikimo .

Daugelyje šiuolaikinių ekranų naudojami apšviesti pikseliai, kad galėtų matyti vaizdą. Jei pikseliai nėra apšviesti, ekrane matysite tamsią juodą spalvą. Taigi, jei naudotojas pasirinks tamsią temą arba užsklandą su daug juodos , kai kurios ekrano dalys liks neaktyvios. Tokiu būdu ekranas sunaudoja mažiau akumuliatoriuje sukauptos energijos.

Samsung Galaxy M55 5G pristatytas

Kaip pasiekti, kad „Samsung” išmanieji telefonai veiktų ilgiau?

Ekraną reikėtų išjungti, kai telefono nereikia naudoti, o ne laukti, kol jis išsijungs savaime. Išjungimo laiką galite reguliuoti nustatydami mažiausią reikšmę – 15 sekundžių. Taip galima gerokai sutaupyti akumuliatoriaus energijos.

Be to, „Samsung” taip pat rekomenduoja, kai tik įmanoma, sumažinti ryškumą. Kuo ryškesnis ekranas, tuo didesnis kontrasto santykis, o tai lemia didesnes akumuliatoriaus sąnaudas.

Jei naudotojui nepakanka akumuliatoriaus energijos, galite įjungti energijos taupymo režimą. Įjungus šį režimą, fono programoms bus apribota prieiga prie „Wi-Fi” ir mobiliųjų duomenų, o daug energijos naudojančios funkcijos, tokios kaip „Always On Display”, bus išjungtos, kad būtų prailgintas akumuliatoriaus veikimo laikas.

Galite pasirinkti ir reguliuoti procesoriaus greitį, ryškumo lygį ir „Always On Display” pagal savo pageidavimus. Norėdami tai padaryti, eikite į Nustatymai – Įrenginio priežiūra – ir įjunkite energijos taupymą.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Autorius Donatas Varnas
KAIPKADA.LT portalo straipsnių autorius naujausių technologijų, žiniatinklio bei dirbtinio intelekto temomis. Susisiekti galite el. paštu: donatas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą