Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Automobiliai su rusiškais valstybiniais numeriais turi išvažiuoti iš ES per 6 mėnesius

Draudimas įvažiuoti į Lietuvą rusiškoms transporto priemonėms LR muitinės nuotr.
Pranešimas spaudai

Lietuvos Respublikos muitinė nuo m. rugsėjo 11 dienos į Lietuvos teritoriją per pasienio muitinės kontrolės postus neįleidžia automobilių su rusiškais registracijos numeriais.

Primename, kad įgyvendina reglamento Nr. 833/2014 3 straipsnyje nurodytus importo ribojimus, Europos Komisijai pateikus išaiškinimą, kad ribojimai apima ir Rusijoje registruotus automobilius, vykstančius su Rusijoje išduotais registracijos numeriais, net jei transporto priemones norima įsivežti laikinam naudojimui. galioja automobiliams, nepriklausomai nuo jų savininko ar vairuotojo turimos pilietybės.

Išimtis

Išimtis taikoma Rusijos Federacijos piliečiams, vykstantiems Rusijoje registruotomis transporto priemonėmis tranzitu į Kaliningrado sritį arba iš jos su supaprastinto tranzito dokumentu (STD). Toks tranzitas per Lietuvos teritoriją negali trukti ilgiau 24 valandas. Vykstant tranzitu  transporto priemonėje turi vykti jos savininkas. Nesant automobilyje savininko – transporto priemonė nebus įleidžiama į Lietuvos teritoriją.

Muitinės departamentas informuoja, kad su rusiškais registracijos numeriais, įvažiavę į Lietuvą iki 2023 m. rugsėjo 11 dienos, turi išvykti iš Lietuvos ir visos Europos Sąjungos teritorijos per 6 mėnesius nuo atvykimo dienos.

Šiai transporto priemonių kategorijai priklauso lengvieji automobiliai, kemperiai, mikroautobusai, turintys iki 10 keleivių vietų. Lietuvos muitinė įspėja asmenis neįsigyti ir neimportuoti Rusijoje registruotų arba rusiškos kilmės automobilių.

Bauda ir automobilio konfiskavimas

Asmenims pažeidusiems teisės aktų nuostatas taikoma atsakomybė, numatyta Administracinių nusižengimų kodekso 515 straipsnyje, kuris numato baudą ir (ar) automobilio konfiskavimą.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Rašyti komentarą