Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Automobiliai sunaudos 25 proc. mažiau degalų – tereikia pašalinti vieną elementą

Adomas Račkauskas

Nutarėme atskleisti vieną veiksmingą būdą, sumažinti degalų sąnaudas. Iš automobilio pašalinus vos vieną daiktą galima sutaupyti iki 25 proc. degalų.

Kalbame apie automobilio stogo bagažines, kurios, nors ir patogios vežti krovinius, gali labai sumažinti aerodinaminį efektyvumą ir dėl to padidinti degalų sąnaudas. Ant automobilio sumontuoti papildomi elementai gali gerokai padidinti pasipriešinimą ir dėl to padidinti degalų sąnaudas. Nuėmus net ir tuščią stogo bagažinę, degalų sąnaudos gali sumažėti iki 15 proc.

Stogo bagažinė automobiliui

Ne tik stogo bagažinės gali turėti įtakos degalų sąnaudoms. Atviri liukai ir taip pat gali lemti nereikalingus nuostolius, todėl, siekiant padidinti degalų naudojimo efektyvumą, juos reikėtų atidaryti tik tada, kai tai būtina.

Be to, ekspertai pažymi, kad sunkesnių daiktų naudojimas taip pat gali padidinti degalų sąnaudas. Kuo mažiau nereikalingų daiktų turėsite automobilyje, tuo mažiau degalų reikės jam važiuoti. Todėl rekomenduojama iš automobilio pašalinti nereikalingus ir sunkius daiktus.

Štai lentelė, kurioje nurodoma, kokią įtaką daro kuro suvartojimui įvairios stogo bagažinės ar kiti daiktai:

Automobilio priedasPoveikis degalų vartojimo efektyvumui %
Stogo bagažinės skersiniai strypai (vadinami „ragai”)-7
+ stogo bėgiai-31
Baidarės + stogo bėgiai-28
Banglentė + bagažo lentynos turėklai-19
Stogo bagažinė-19
Pripučiama -34

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
KAIPKADA.LT portalo straipsnių autorius ir specialistas darbo bei verslo srityse. Taip pat domiuosi namų statyba ir nekilnojamuoju turtu. Susisiekti galite el. paštu: adomas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą