Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Automobilių vaizdo registratoriai galės nustatyti neblaivius vairuotojus

Adomas Račkauskas

Australijos mokslininkų , vadovaujama Edith Cowan, pradėjo kurti automobilių technologiją, kuri ateityje gali tapti revoliucine. Naujoji sistema, atpažindama neblaivius vairuotojus, gali gerokai sumažinti eismo įvykių skaičių.

, kuriuose dalyvavo 60 savanorių, parodė, kad įvairaus laipsnio apsvaigimo būseną galima atpažinti pagal išorinius požymius. Visų pirma prietaisų kameros gali užfiksuoti veido išraišką, žvilgsnio kryptį ir galvos padėtį, kuri nebūdinga blaiviems vairuotojams. Skaitydama šiuos požymius, sistema gali nustatyti ne tik apsvaigimo faktą, bet ir jo laipsnį.

Pažymima, kad ši technologija jau dabar gali atpažinti kiekvieną iš trijų apsvaigimo stadijų 75 % tikslumu. ketina ir toliau dirbti su sistema, kad patobulintų algoritmus ir padidintų efektyvumą. Tikimasi, kad technologija bus integruota į išmaniuosius telefonus mobiliosios programėlės pavidalu, todėl ji taps prieinamesnė vairuotojams.

- Reklama -

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

TEMOS:
Pasidalinkite šiuo straipsniu
KAIPKADA.LT portalo straipsnių autorius ir specialistas darbo bei verslo srityse. Taip pat domiuosi namų statyba ir nekilnojamuoju turtu. Susisiekti galite el. paštu: adomas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą