Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Avarinis lėktuvo nusileidimas: lėktuvas be priekinės važiuoklės nukrito ant kilimo ir tūpimo tako (vaizdo įrašas)

Adomas Račkauskas

Krovininis „FedEx Express” „Boeing 767” atliko avarinį nusileidimą. Lėktuvas skrido iš Paryžiaus Šarlio de Golio oro uosto į Stambulą ir turėjo leistis trečiadienio rytą, gegužės 8 d. Apie tai pranešė laikraštis „Independent”.

Pranešama, kad lėktuvui artėjant prie nusileidimo tako sugedo priekinė važiuoklė. Dėl to orlaivį teko stabdyti galine važiuokle ir priekine dalimi trinantis į asfaltą.

Socialinėje žiniasklaidoje paskelbtame vaizdo įraše matyti, lėktuvui judant kilimo ir tūpimo taku skraido kibirkštys ir kyla dūmai, o po to lėktuvas apipilamas gesinimo putomis.

Pilotas laiku pranešė apie važiuoklės problemą ir prieš tai praskrido virš oro uosto, kad galėtų apžiūrėti galimą žalą. Vėliau buvo nuspręsta atlikti avarinį nusileidimą, todėl avarinių tarnybų, įskaitant ugniagesius, ekipažai buvo visiškai pasirengę.

Pasak Turkijos transporto ir infrastruktūros ministro Abdulkadiro Uraloglu, niekas iš lėktuvo keleivių nenukentėjo. Įgula taip pat galėjo saugiai evakuotis.

„Situaciją suvaldėme, todėl dėl koordinuoto Stambulo oro uosto gelbėjimo ir priešgaisrinės tarnybos (ARFF) komandos, kuri buvo pasirengusi kontroliuojamam nusileidimui, aukų nebuvo”, – sakoma Stambulo oro uostą valdančios bendrovės IGA oficialiame pranešime.

Beje, šį orlaivį „Boeing 767” operatorius eksploatuoja nuo pirmojo pristatymo 2014 m. gruodžio mėn. 1971 m. įkurta transporto bendrovė turi didžiausią pasaulyje krovininių orlaivių parką, kurį šiuo metu sudaro daugiau kaip 650 vienetų.

Vaizdo įrašas:

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
KAIPKADA.LT portalo straipsnių autorius ir specialistas darbo bei verslo srityse. Taip pat domiuosi namų statyba ir nekilnojamuoju turtu. Susisiekti galite el. paštu: adomas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą