Gaminant aviečių uogienę svarbiausia užduotis – išlaikyti uogas kuo sveikesnes. Tiesa ta, kad uogos labai greitai suyra nuo menkiausio pažeidimo. Štai keletas gudrybių, kaip išvengti šios problemos.
Kruopštus plovimas
Kai kurios šeimininkės apskritai mano, kad prieš gaminant uogienę aviečių plauti nereikėtų, nes uogos akimirksniu prisipildo vandens ir praranda formą.
Tačiau tai nėra labai saugu. Avietėse gali slėptis kenkėjai. Be to, nusipirktų aviečių nereikėtų virti ar valgyti be paruošiamųjų procedūrų, nes nežinote, kaip uogos “keliavo” iki prekystalio.
Todėl akivaizdu, kad uogas būtina nuplauti, tik reikia pasirinkti tinkamą metodą. Reikia paimti pakankamo tūrio indą ir pripildyti jį vandens. Pačias uogas “paslepiame” keliuose marlės sluoksniuose. Tada avietes panardiname į skystį ir atsargiai nuplauname.
Cukrus dedamas palaipsniui
Pirmiausia reikia išmatuoti planuojamo naudoti cukraus kiekį. Paprastai vienai daliai aviečių įprasta imti nuo vienos iki trijų dalių cukraus.
Tačiau negalima viso cukraus dėti iš karto, antraip uogos praras formą. Dėl šios priežasties gaminimo metu jo dedama palaipsniui.
Technologija
Patyrusios šeimininkės žino, kad aviečių uogienei reikia tam tikro uogų virimo proceso. Jas reikia virti tol, kol pasirodys putos, tada jas pašalinti, išjungus viryklę. Po to suberti cukrų ir vėl įjungti kaitrą. Po to procedūrą pakartokite iki keturių kartų.