Maisto mitybos ekspertai atskleidė priežastis, kodėl bananai taip greitai sunoksta ir paruduoja, ir tai gali būti susiję būtent su tuo, kaip juos laikote namuose. Tikėtina, kad prekybos centre perkate žalius bananus, o vėliau jie sunoksta jūsų namuose. Tačiau jei juos laikote šalia šiltos orkaitės arba tiesioginiuose saulės spinduliuose, jie sunoksta daug greičiau nei įprastai.
Ekspertai papasakojo, kad bananus reikėtų laikyti maždaug 12C temperatūroje, nes karštyje jie greitai sunoksta. Idealiai tinka tamsi patalpa be tiesioginių saulės spindulių, gerai vėdinama.
Be to, bananai kekėse noksta lėčiau nei palikti vieni. Taip pat verta paminėti, kad bananus laikant šalia kitų vaisių, jie sunoksta greičiau nei įprastai – taip yra dėl bananų išskiriamo etileno.
Tarp kitko, bananų sunokimą atitolinti padės kotelių apvyniojimas folija, maistine plėvele arba drėgnu popieriniu rankšluosčiu. Taip yra todėl, kad iš stiebo išsiskiria dujinis etilenas, todėl jo blokavimas taip pat stabdo nokimo procesą.