Jeigu perkate maltus pipirus, tikriausiai pastebėjote, kad jų skonis ir aromatas gerokai prastesnis nei šviežiai maltų pipirų, kurie sumalami, pavyzdžiui, rankiniu malūnėliu. Kadangi pipirų kvapas greitai išgaruoja, geriau kiekvieną kartą ruošti naują maltų pipirų partiją.
Jei neturite rankinio malūnėlio, galite naudoti šį metodą:
- Šiam metodui reikia paimti pipirų grūdelių, servetėlę arba popierinį rankšluostį, medinį grūstuvą arba virtuvinį plaktuką.
- Ant servetėlės užpilkite šiek tiek žirnelių (10 vienetų). Dabar sulenkite servetėlę į 2 dalis (pipirai turi likti servetėlės viduje), tada plaktuku šiek tiek suplakite servetėlę. Taip pipirai bus sutraiškyti.
Yra ir kitas būdas – elektrinis kavos malūnėlis.
Šis būdas yra daug geresnis. Sumalti kavos malūnėliu pipirai yra aromatingi ir smulkiai sumalti.
- Metodas labai paprastas: pipirų grūdelius sudėkite į kavos malūnėlį, malkite vieną minutę.
Dabar tereikia juos sudėti į nedidelį stiklinį indelį ir uždaryti dangteliu.