Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Bermudų trikampio paslaptis atskleista: ekspertas paaiškino paslaptingą laivų dingimą

Mindaugas Bružas

Daugelį metų mokslininkams kėlė įvairiausių mįslių. Bandydami įminti jo paslaptį žuvo dešimtys žmonių. Deja, galutinio atsakymo apie gamtos anomalijos priežastis ir kilmę nežinome. Tačiau vienas mokslininkas mano, kad galiausiai atskleidė, kas slypi už Bermudų trikampio dingimų.

Viename dokumentiniame filme „Bermudų trikampio paslaptys” (Secrets of the Bermuda Triangle), mineralų tyrinėjimo specialistas Nikas Hačingsas (Nick Hutchings) paaiškino, kad Bermudai iš esmės yra jūros kalnas – povandeninis .

! Bermudų trikampis – tai Šiaurės Atlanto vandenyno sritis netoli Bermudų, kurioje pastaraisiais metais dingo keli laivai. Vieni teigia, kad ten yra paslėptas sūkurys, o kiti mano, kad dėl jūrų transporto dingimo gali būti kalti ateiviai. Tačiau vienas ekspertas teigia, kad šią paslaptį gali paaiškinti akmenys.

„Prieš 30 milijonų metų jis pakilo virš jūros lygio. Dabar jis yra eroduotas, ir mums liko ugnikalnio viršūnė. Turime keletą šerdies mėginių, kuriuose yra magnetito. Tai pati magnetiškiausia natūrali medžiaga Žemėje, – sakė ekspertas.

Programoje Hutchingsas atliko eksperimentą, naudodamas kelis uolienų pavyzdžius ir kompasą. Kai akmuo buvo padėtas ant lygaus paviršiaus, o prietaisas buvo judinamas išilgai jo, rodyklė blaškėsi. Taip atsitiko todėl, kad uolienoje yra magnetito.

„Galima tik įsivaizduoti senovės jūreivius, plaukiojančius pro Bermudus. Tai būtų buvę labai nemalonu”, – pridūrė ekspertas.

Reikėtų pridurti, kad tikslus Bermudų trikampyje dingusių lėktuvų ir laivų skaičius šiuo metu nežinomas. Ekspertai mano, kad dingo apie 50 laivų ir 20 orlaivių. Jų dingimo priežastis taip pat nežinoma, nes dažnai nelieka nė vienos nuolaužos.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą