Birželį sustabdoma „Tesla“ gamyklos Vokietijoje veikla: kas vyksta?

Tesla gamyklos veikla Vokietijoje laikinai stabdoma

Birželio mėnesį „“ penkioms dienoms sustabdys gamybą Vokietijos gamykloje netoli Berlyno, kad modernizuotų gamybos procesus. Birželio 7, 14, 17, 17, 27 ir 28 d. gamyba bus sustabdyta Grünheide esančios gamyklos transporto priemonių ir jėgos agregatų surinkimo zonose, antradienį pranešė bendrovės atstovas.

Šiais metais „Tesla“ jau du kartus sustabdė gamybą šioje gamykloje. Pirmoji prastova įvyko gegužės mėnesį, tačiau ji buvo planuota, o kovo mėnesį kelioms dienoms darbai buvo sustabdyti dėl padegimo.

Rinkos analitikų bendrovės „Dataforce“ duomenimis, mėnesį „Model Y“ pardavimai Europoje sumažėjo 11 proc. iki 9 329 vienetų, o per pirmuosius keturis šių metų mėnesius – 17 proc. iki 67 975 vienetų.

Lėtėjant elektromobilių rinkai Europoje, bendrovė planuoja atleisti apie 400 darbuotojų Grunheidės gamykloje, t. y. apie 3 proc. bendrovės darbuotojų.

Share This Article
KAIPKADA.LT portalo straipsnių autorius ir specialistas darbo bei verslo srityse. Taip pat domiuosi namų statyba ir nekilnojamuoju turtu. Susisiekti galite el. paštu: adomas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Leave a comment

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Išeiti iš AMP versijos