Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Bitcoin krenta. Artėja visos kriptovaliutų rinkos žlugimas ar tiesiog įprasta panika?

Mindaugas Bružas

Vien per pastarąsias 5 dienas pagrindinė kriptovaliuta atpigo apie 25%. Kas nutiko? Juk nebuvo jokių žinių apie didelius Bitcoin trūkumus ar problemas. Tai įvyksta, kai rinka pradeda panikuoti. Tai pastebima ir dabar.

Problemos?

Pirma, „sugrojo“ žinia, kad viena iš stabilių biržų – FTX – susidūrė su likvidumo problemomis. Tai yra, paprastais žodžiais tariant, bankrotas. Ši paskatino investuotojus atsiimti lėšas iš šios biržos.

, kad tokia situacija gali pasikartoti ir kitose stabiliose biržose, privertė investuotojus parduoti turtą kitose biržose.

Antra, vieno didžiausių infrastruktūros projektų „Solana“ žlugimas. Per pastarąsias septynias dienas kaina nukrito 60 % ir dabartinė kaina yra mažesnė nei 13 USD, įskaitant 50 % kritimą per pastarąsias 24 valandas. To priežastis buvo FTX, kuri buvo pagrindinis šio žetono turėtojas.

Trečia, „Binance“ po deramo patikrinimo atsisakė gelbėti ir perimti FTX. Binance-FTX sandorio žlugimas buvo žlugimo viršūnė, dėl kurios smarkiai sumažėjo Bitcoin ir kitų monetų kursas. Bitcoin prarado apie 4,5 tūkst. dolerių vertės, o tai rodo naują žemumą pastaraisiais metais.

Kriptovaliutos

Ką šis kritimas reiškia investuotojams?

Investuotojai, kurie naudojasi pirkimo ir laikymo strategija, neturėtų jaudintis dėl didelių kainų svyravimų. Tai normalu, ypač labiausiai nepastovioje investavimo srityje.

Jei nerimaujate dėl tokio didelio nuosmukio, galbūt per daug investuojate į kriptovaliutą. Turėtumėte investuoti tik į tai, ką esate pasirengę prarasti. Atminkite, kad tai yra rizikingiausios ir, kaip taisyklė, jos turi sudaryti ne daugiau kaip 10% jūsų portfelio.

Prekiautojams toks staigus kritimas taip pat nesukelia didelių problemų, nes žinant, kaip veikia įvairūs mechanizmai rinkoje, vis tiek galima užsidirbti atidarant trumpąsias ir ilgas pozicijas.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą