Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

„BMW“ variklių programavimas didinant galią bei mažinant kuro sąnaudas

Partnerio turinys
„BMW“ variklių programavimas / unsplash.com nuotr.

Automobilio variklio programavimas pastaruoju metu tapo itin populiarus tarp „BMW“ vairuotojų, nes tai yra palyginti pigus būdas pagerinti automobilio našumą. Nors tinkamai atlikti programavimo darbai ne tik efektyviai padidina variklio galią, tačiau taip pat ir ženkliai sumažina degalų sąnaudas, kas ilgainiui gali sutaupyti nemažai pinigų. Tiesa, specialistai įspėja, jog variklio galios didinimo darbus verta patikėti tik savo srities profesionalams, nes tai yra be galo atsakingas bei atitinkamų žinių reikalaujantis darbas. Taigi, kokius privalumus suteikia ši programinė automobilio variklių modifikacija?

Programavimo nauda ir rizika

Automobilių variklių perprogramavimas, dar vadinamas „remaping“, leidžia optimizuoti variklio valdymo bloką (ECU), taip padidinant automobilio galia ir sumažinant vidutines degalų sąnaudas. AVKParts specialistai pabrėžia, kad nors variklio programavimo darbai ir suteikia vairuotojams papildomo vairavimo malonumo bei sumažina eksploatacinius kaštus, tačiau neteisingai atliktos programinės įrangos modifikacijos ilgainiui gali tapti rimtų gedimų priežastimi. Dėl šios priežasties ekspertai ragina automobilio galios didinimui pasirengusius „BMW“ vairuotojus kreiptis tik į ilgametę patirtį bei tinkamą kompetenciją turinčius specialistus.

 

- Reklama -

Komponentai, kurie padeda padidinti efektyvumą

Norint maksimaliai išnaudoti programavimo privalumus, svarbu atkreipti dėmesį į keletą kitų automobilio komponentų. Vienas tokių – oro filtras. Kokybiškas oro filtras užtikrina, kad gautų pakankamai švaraus oro, kuris yra būtinas efektyviam jo darbui. Prieš pradedant galios didinimo darbus taip pat yra be galo svarbu patikrinti ir kuro purkštukus bei įsitikinti, kad šie veikia nepriekaištingai. Kuro purkštukai daro tiesioginę įtaką degalų padavimui į variklį, o tai neišvengiamai liečia ir variklio efektyvumą bei, žinoma,  galią. Pavarų dėžė taip pat yra vienas iš svarbių automobilio komponentų, kuriam variklio galios didinimas gali padaryti neigiamą įtaką. Specialistai įspėja, jog per didelis galios didinimas gali sugadinti automatines pavarų dėžes komponentus, nes šie dažniausiai būna pritaikyti tik originalios galios variklių sukuriamoms apkrovoms.

Komponentai, kurie padeda padidinti efektyvumą / unsplash.com nuotr.
Komponentai, kurie padeda padidinti efektyvumą / unsplash.com nuotr.

Dyzeliniai varikliai ir jų privalumai

Dauguma „BMW“ vairuotojų renkasi dyzelinius variklius, nes jie dažnai yra geriau pritaikyti perprogramavimui nei benzininiai. Dyzeliniai turi didesnį sukimo momentą bei gamykliškai sumontuotas turbinas, kas reiškia, kad jie gali geriau išnaudoti perprogramavimo privalumus. Be to, daugeliu atvejų dyzeliniai varikliai yra kiek ekonomiškesni, o tai paverčia juos puikiu pasirinkimu programavimo darbams, siekiant dar geresnio rezultato. Tačiau reikia paminėti, kad net ir benzininiai varikliai gali būti sėkmingai perprogramuoti, ypač jeigu juose yra gamykliškai sumontuota turbina. Žinoma, atmosferiniai varikliai, neturintys gamykliškai įmontuotų turbinų taip pat gali būti programuojami, tačiau įprastai tokiems varikliams galios didinimo bei kuro sąnaudų mažinimo yra labai ribotos.

 

Patarimai planuojantiems didinti galią

jau buvo minėta anksčiau, programavimo darbų atlikimas yra svarbus procesas, kuris reikalauja kruopštaus dėmesio ir tinkamų kompetencijų. AVKParts specialistai rekomenduoja kreiptis į profesionalus, kurie turi sukaupę kokybiškam šių darbų atlikimui būtinos patirties bei naudoja specialiai tam pritaikytą įrangą. Netinkamai atliktas perprogramavimas gali sukelti variklio gedimus, sumažinti jo tarnavimo laiką ir padidinti degalų sąnaudas. Svarbu užtikrinti, kad programavimas būtų atliktas atsižvelgiant į gamintojo rekomendacijas ir, svarbiausia, naudojant originalią programinę įrangą.

Tinkamai pasiruošus ir atlikus visus programavimo darbus, turimas „BMW“ gali tapti dar našesniu ir visapusiškai ekonomiškesniu. Tiesa, prireikus įvairių „BMW“ automobiliams skirtų dalių, jų nesunkiai galima rasti čia: https://www.avkparts.lt/bmw-dalys/. Čia dirbantys profesionalūs konsultantai visuomet parekomenduos tinkamiausią variantą, bei užtikrins, kad užsakytos dalys klientą pasiektų greitai.

- Reklama -

 

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Rašyti komentarą