Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Brangiausias pasaulyje maistas – kai kas kainuoja tūkstančius dolerių

Mindaugas Bružas

Pasaulyje yra daug brangių maisto produktų, tačiau dauguma jų, sakoma, skirti gomuriui. Vieni mėgsta sūrį su pelėsiu ir yra pasirengę už jį mokėti šimtus dolerių, o kiti yra egzotiškų maisto produktų gerbėjai.

Maistas visada buvo malonumo reikalas, o kai kurie žmonės už užkandį yra pasirengę sumokėti net kelis tūkstančius.

- Reklama -

Brangiausias grybas pasaulyje

Daugelis žmonių tikrai yra girdėję ir net paragavę triufelių grybų, šio grybo kilogramo kaina siekia 2000 dolerių, o kartais ir daugiau. Yra ir triufelių aliejaus, kuris yra prieinamesnis ir perteikia subtilų grybo skonį.

Brangiausia pasaulyje arbata

Dahongpao – brangiausia , auganti netoli Tianxin vienuolyno. Unikalių šios arbatos krūmų – 350 metų, o per metus surenkama apie 500 g produkto. Kilogramo kaina yra apie 685 000 JAV dolerių.

Brangiausia arbata pasaulyje

Brangiausia mėsa pasaulyje

Marmurinė jautiena iš japoniškų Wagyu veislės kainuoja apie 1 000 JAV dolerių už kilogramą. Jaučiai šeriami tik geriausiomis žolelėmis, tačiau svarbiausia, kad jos kasdien geria sakę ir alų.

Brangiausi pasaulyje ikrai

Ne, ne, tai visai ne juodieji ! Brangiausi ikrai yra Almas iš beluga banginių albinosų. Šie ikrai pakuojami į auksinius indelius ir kainuoja 2000 dolerių.

- Advertisement -

Brangiausias prieskonis pasaulyje

Tikriausiai žinote apie šafraną, taigi tai yra brangiausias prieskonis. Šafranas auga aukščiausio Europos ugnikalnio Etna papėdėje, 900 metrų aukštyje virš jūros lygio. Auginamas visiškai natūraliai, nenaudojant cheminių medžiagų. Visi šafrano apdirbimo etapai atliekami tik rankomis. Tikro šafrano 1 kg kainuoja 6 000 JAV dolerių.

Brangiausios bulvės pasaulyje

Laikykitės tvirtai! Yra bulvių, kurių kilogramas kainuoja 500 eurų. Šios bulvės auginamos Atlanto vandenyne esančioje Nurmoitier saloje, o laukai ten tręšiami tik jūros dumbliais.

Brangiausios bulvės pasaulyje

Brangiausias omletas pasaulyje

Pusryčius už 1 000 JAV dolerių galima užsisakyti tik Niujorko viešbučio „Le Parker Meridien” restorane. Tačiau į omletą taip pat dedami sveiki omarai, jis patiekiamas ant keptų bulvių ir gardinamas dešimčia uncijų žvaigždinių ikrų.

Brangiausia duona pasaulyje

Rokforo ir migdolų rūgpienio duona – tai duona, kurios vienas kepalas kainuoja 25 JAV dolerius. Duona gaminama iš geriausių pasaulyje miltų, o raugas – iš Rokforo sūrio ir migdolų. Šia duona prekiaujama tik Londone.

Brangiausias pienas pasaulyje

22 000 dolerių už litrą pelių pieno – kad gautumėte vieną litrą šio pieno, reikia pamelžti apie 4 000 pelių. Šis pienas neįtikėtinai naudingas ir naudojamas kaip vaistas.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą