Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Buitinė technika, kuri „suvalgo” daugiausiai jūsų pinigų arba kurie buitiniai prietaisai sunaudoja daugiausiai elektros energijos?

Adomas Račkauskas

Daugiausiai energijos suvartojantys buitiniai prietaisai. Mūsų namuose gausu elektros prietaisų ir įtaisų, tačiau ne visi žino, kurie iš jų daro didžiausią įtaką sąskaitoms už elektrą. Jei norite sutaupyti pinigų sąskaitoms už elektrą, svarbu suprasti, kokie prietaisai tai įtakoja labiausiai.

Skalbinių džiovyklės

Vidutiniškai per vieną džiovyklės ciklą sunaudojama 4,5 kW. Naudojant džiovyklę reikia daug energijos, todėl drabužių nenaudojant yra puikus būdas taupyti energiją ir pinigus. Arba tiesiog naudokite energijos taupymo režimą džiovyklėje ir taip sutaupysite šiek tiek pinigų.

Indaplovės

Indaplovės sunaudoja vidutiniškai nuo 0,5 kW iki daugiausiai 2 kW per ciklą, o laikui bėgant šis kiekis gali gerokai padidėti. Norėdami sutaupyti, vartotojai gali įjungti indaplovę tik tada, kai ji pilna, arba naudoti energijos taupymo režimą.

Kurie prietaisai sunaudoja daugiausiai elektros energijos

Šaldytuvai-šaldikliai

Šaldytuvai su šaldiklio skyriumi per dieną vidutiniškai sunaudoja 1,5 kW. Nors šio prietaiso negalima išjungti, yra keletas dalykų, kuriuos galite padaryti, kad sumažintumėte energijos suvartojimą.

Norėdami sutaupyti, vartotojai turėtų mažiau darinėti šaldytuvo ar šaldiklio dureles. Taip pat ėtų šaldytuve laikyti tiek produktų, kiek tikrai reikia. Didelis produktų kiekis taip pat įtakoja elektros sąnaudas.

Skalbimo mašinos

Skalbimo mašinos per vieną ciklą vidutiniškai sunaudoja 2,1 kW. Norėdami sutaupyti, skalbkite drabužius su pilna įkrova, naudokite skalbyklės ekonominį režimą ir venkite išankstinio skalbimo ciklo.

Elektrinės orkaitės

Elektrinė paprastai sunaudoja 0,87 kW per valandą. Norėdami sutaupyti, naudokite orkaitės ventiliatoriaus nustatymą ir mažesnę temperatūrą. Orkaitę įkaitinkite tik tada, kai reikia, nes iš anksto įkaitinus orkaitę sunaudojama daug energijos.

Jei įmanoma, naudokite mikrobangų krosnelę arba skrudintuvą. Šie prietaisai naudoja mažiau energijos nei orkaitė.

Jei maistą ruošiate tik vienam ar dviem žmonėms, apsvarstykite galimybę įsigyti karšto oro gruzdintuvę.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
KAIPKADA.LT portalo straipsnių autorius ir specialistas darbo bei verslo srityse. Taip pat domiuosi namų statyba ir nekilnojamuoju turtu. Susisiekti galite el. paštu: adomas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą