Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

„ChatGPT” kūrėjai pristatė neuroninį tinklą, galintį klonuoti balsą

Donatas Varnas

Sugeneruotas balsas gali perskaityti bet kokį tekstą net ir kita kalba, išsaugant originalų tembrą. „” kūrėja „” išleido savo naujojo „Voice Engine” išankstinę versiją. Jos funkcija – galimybė sintetinti žmogaus balsą pagal 15 sekundžių garso įrašą.

Dirbtinio intelekto sukurtu balsu galima įgarsinti bet kokį tekstą originalo kalba ar net keliomis kitomis kalbomis, išsaugant originalų tembrą. veikimo pavyzdžių galima rasti „OpenAI” tinklaraštyje.

Įmonė mato keletą technologijos panaudojimo būdų: padėti žmonėms, kurie dėl prarado balsą, arba kurti garso pranešimus įvairiomis kalbomis, pavyzdžiui, kurti balso asistentus ar įgarsinti audioknygas.

Kompanija „OpenAI” teigė, kad „Voice Engine” buvo kuriama nuo 2022 m. pabaigos. Modelis buvo apmokytas remiantis „licencijuotų ir atvirų duomenų deriniu”. Tačiau viešos prieigos prie jo nėra – dėl akivaizdaus „OpenAI” susirūpinimo saugumu. Dabar modelį gali išbandyti atrinkti kūrėjai.

Tai nėra pirmoji tokia technologija. m. startuolis „ElevenLabs” pristatė dirbtinio intelekto paslaugą, skirtą balso klonavimui ir vaizdo įrašų dubliavimui 20 kalbų.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Autorius Donatas Varnas
KAIPKADA.LT portalo straipsnių autorius naujausių technologijų, žiniatinklio bei dirbtinio intelekto temomis. Susisiekti galite el. paštu: donatas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą