Kas lemia kiaušinių valymo paprastumą ir ką daryti, kad lukštą būtų galima lengvai nuimti – skaitykite šiame straipsnyje. Daugelis žmonių bent kartą gyvenime yra susidūrę su situacija, kai virtas kiaušinis prastai nusilupa. Kažkas skundžiasi dėl virimo technologijos nesilaikymo, o kažkas – dėl kiaušinių šviežumo. Tad, kaip teisingai išvirti kiaušinius ir kaip greitai juos nulupti?
Kodėl kiaušiniai blogai nusivalo: priežastys
Kiaušinių valymo kokybei ir greičiui įtakos gali turėti įvairūs veiksniai:
- šviežumas – ką tik padėti ir apskritai švieži kiaušiniai valomi blogiau nei tie, kurie keletą dienų buvo šaldytuve;
- netinkamas virimas – dėl staigaus temperatūros pokyčio kiaušiniai taip pat gali nenorėti „atsiskirti“ nuo lukšto.
Prieš verdant kiaušinius reikia įsitikinti, ar jie yra valgomi – pažiūrėkite į galiojimo datą, įmerkite kiaušinį į stiklinę – jei jis neplauks į viršų, tuomet galite drąsiai virti.
Kiek laiko virti kiaušinius?
Daugelis virėjų kalba apie tai, kaip tinkamai išvirti kiaušinius, kad vėliau juos būtų galima greitai ir lengvai nulupti. Technologija yra paprasta:
- 15-20 minučių prieš gaminimą išimkite kiaušinį iš šaldytuvo;
- uždėkite vandens ant viryklės ir užvirinkite;
- nuleiskite kiaušinį į verdantį vandenį ir virkite ant vidutinės ugnies;
- kai kiaušinis bus paruoštas, leiskite jam pabūti 10-15 minučių šaltame vandenyje.
Kaip nesunkiai nulupti virtus kiaušinius – naudingi patarimai
Jei kiaušinį išvirėte teisingai, laikydamiesi visų aukščiau pateiktų rekomendacijų, neturėsite problemų jį valydami. Yra įdomus būdas – reikia kiaušinį padėti ant stalo, lengvai paspausti ir ridenti, toliau spaudžiant delnu. Pats lukštas nusilups nuo kiaušinio.