Vienas garsus virtuvės šefas ir restoranų kūrėjas pasidalijo veiksmingais metodais, kaip susmulkinti svogūną be ašarų. Visi jie neutralizuoja tokios medžiagos kaip alicinas poveikį.
Kodėl svogūnai verčia jus verkti?
Perpjovus svogūną, iš suardytų ląstelių išsiskiria fermentas, vadinamas alicinu. Alicinas yra labai lakus, todėl labai greitai pasiekia ir sudirgina mūsų akis.
Reaguodamos į dirginimą, veikia ašarų liaukos – jos išskiria ašaras, kad nuplautų alicino poveikį.
Kaip nustoti verkti pjaustant daržovę?
Yra trys veiksmingi būdai. Tiesiog išbandykite juos visus ir pasirinkite tinkamiausią.
- Nuluptą svogūną įdėkite į šaldytuvą 30 minučių. Taip pat galite jį 10 minučių įdėti į šaldiklį.
- Nulupkite svogūną. Įdėkite jį į šaltą vandenį 10-20 minučių.
- Kol pjaustysite griežinėliais, periodiškai nuplaukite peilį po vandeniu. Taip nuplaunamos svogūnų sultys, nuo kurių mes verkiame.
Prenumeruoti
Prisijungti
0 Komentarai(ų)
Naujausi