Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Daugiau nebegersite: iš ko iš tikrųjų gaminama tirpi kava

Kaipkada.lt

Tirpi yra populiarus visame pasaulyje. Ją galima labai greitai paruošti, ji gaivinanti ir turi ilgą galiojimo laiką, tačiau ar nors susimąstėte, iš ko ji pagaminta? Atsakymas paprastas – iš kavos pupelių, tačiau iš kokių?

 

Iš ko gaminama tirpi kava?

Tirpi kava gaminama iš natūralių kavos pupelių. Tačiau tirpios kavos gamybai naudojamos pačios pigiausios ir prasčiausios kokybės . Tai paaiškina, kodėl tirpi kava yra pigesnė už natūralią kavą.

 

Ar kenksminga gerti tirpią kavą?

Tirpi kava turi tam tikrų privalumų, nepaisant to, kad ji gaminama iš pigių žaliavų. Tirpi kava pasižymi diuretiniu poveikiu, šalina skysčių perteklių iš organizmo ir mažina alkį. Tačiau, jei gersite šio gėrimo per daug, jis gali sukelti nemigą, pykinimą, aukštą kraujospūdį ir pagreitintą širdies plakimą. Taip pat nereikėtų gerti kavos tuščiu skrandžiu.

gaminama tirpi kava?

Pirmiausia kavos pupelės išvalomos, surūšiuojamos ir paskrudinamos. Tada pupelės sumalamos į stambius gabalėlius.

Po to kava verdama talpyklose esant dideliam vandens slėgiui. Rezultatas – tiršti, klampūs ir labai koncentruoti kavos tirščiai.

Dabar gamintojams tenka tirštimą paversti sausa mase. Tam naudojami įvairūs metodai. Šiame etape gaminama įvairių rūšių tirpi kava:

  • liofilizuota,
  • granuliuota,
  • miltelių pavidalo kava.

Taip pat skaitykite:

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Rašyti komentarą