Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Daugiau nei 100 šalių įsipareigojo mažinti metano išmetimą

Metano duju mazinimas pasauliniu mastu
Mindaugas Bružas

Daugiau nei 100 šalių įsipareigojo iki 2030 m. 30 proc. sumažinti metano išmetimą, palyginti su 2020 m. Apie tai lapkričio 2 d., antradienį, pranešė „Green Deal”.

Metano dujos

„Šiandien Jungtinės Amerikos Valstijos, ir oficialiai paskelbė Pasaulinį metano įsipareigojimą – iniciatyvą, kuria siekiama sumažinti metano išmetimą pasaulyje, kad atšilimas neviršytų 1,5 laipsnio Celsijaus. Iš viso šį įsipareigojimą jau pasirašė daugiau 100 šalių, kurios atstovauja 70 proc. pasaulio ekonomikos ir beveik pusei žmogaus išmetamo metano kiekio”, – sakė po derybų Glazge vykusiame COP26 aukščiausiojo lygio susitikime.

Pasak JAV prezidento Joe Bideno, JAV galėtų dar labiau sumažinti metano išmetimą.

„Esame pasirengę iki 2030 m. 30 proc. sumažinti išmetamo metano kiekį. Manau, kad tikriausiai galime padaryti daugiau”, – COP26 sakė J. Bidenas.

JAV vadovas pridūrė, kad šiam tikslui įgyvendinti Vašingtonas nustato „dvi naujas taisykles”. Pirma, federalinės aplinkosaugos agentūros rūpinsis metano nuotėkio iš vamzdynų mažinimu. Antra, Transporto departamentas taip pat nustatys, kaip galima išvengti vamzdynų nuotėkio.

Šimtas šalių siekia sustabdyti miškų kirtimą. Iki 2030 m. daugiau nei 100 šalių savo teritorijose nutrauks miškų kirtimą. Susitarimo šalys yra Brazilija, , Kanada, Indonezija ir Kongas.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą