Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Dažniau valgykite citrinas: štai kodėl jos tokios sveikos

Mindaugas Bružas

Dėl savo unikalaus skonio citrina dažnai dedama į maistą ir gėrimus, ir tikriausiai ne kartą esate valgę šį vaisių. Tačiau galbūt nesuvokėte, koks sveikas jis yra.

Visos dalys naudojamos gaminant maistą, tačiau šio nuostabaus vaisiaus gali būti naudingos ir medicinoje. Jos taip pat yra natūrali valymo priemonė ir gali padėti atsikratyti dėmių ant drabužių. O citrinų dažnai naudojamas kaip .

Kodėl citrinos yra naudingos?

Vos vienoje citrinoje yra 50 miligramų vitamino C, o tai yra daugiau nei pusė paros poreikio. Jei įtrauksite šį vaisių į savo kasdienį racioną, greitai įsitikinsite, kad jis tarnauja kaip neįtikėtinas antioksidantas.

Citrinų nauda mums

Citrina gali apsaugoti jūsų ląsteles nuo pažeidimų ir pagerinti odos būklę, nes šiame vaisiuje esantys junginiai padeda gaminti kolageną, pasisavinti geležį ir palaiko imuninę sistemą.

Citrinos minkštimas suteikia jums gerą dozę skaidulų, tačiau šios naudos negausite iš citrinų sulčių.

Žmonės, norintys numesti keletą kilogramų, taip pat turėtų apsvarstyti galimybę dažniau valgyti citrinas, nes vaisiuose esanti pektino skaidulinė medžiaga suvalgius išsiplečia, todėl ilgai jausitės sotūs. Tačiau egzistuoja mitas, kad vanduo su citrina padeda numesti svorio; deja, tai netiesa.

Jei kenčiate nuo anemijos, šis citrusinis vaisius taip pat gali padėti. Jis padeda pasisavinti daugiau geležies, o tai padeda išvengti anemijos. Citrinų sultys taip pat turi antibakterinių ir priešgrybelinių savybių. Vienas tyrimas parodė, kad sultyse esantys augaliniai junginiai gali aktyviai slopinti Salmonella ir Staphylococcus aureus augimą.

Šis vaisius geba ir kitų stebuklų: ypač citrinų sultyse esantys flavonoidai gali apsaugoti ląsteles nuo vėžio. Tačiau verta prisiminti, kad joks nėra vaistas, tačiau sveika mityba gali sumažinti ligų riziką.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą