Dėl to gali kilti problemų su skalbimo mašinomis: kodėl nereikėtų paleisti skalbimo mašinos kelis kartus iš eilės

Daugelis žmonių, nusipirkę naują skalbyklę, pamiršta perskaityti naudojimo instrukciją. Atrodo, kad viskas paprasta – paspaudi kelis mygtukus ir pradedi skalbti, tiesa? Tačiau lengvabūdiškas požiūris į tokią įrangą gali sukelti rimtų problemų.

Skalbimo mašinos efektyvumas ir patikimumas priklauso nuo daugelio veiksnių, tačiau svarbiausias iš jų – tinkamas veikimas.

Žinoma, net ir brangiausia įranga nėra apsaugota nuo gedimų, tačiau dėl aplaidumo ar netinkamos priežiūros mašinos tarnavimo gerokai sutrumpėja.

Dažniausiai pasitaikančios klaidos, kurios sugadina skalbimo mašiną:

  • Nuolatinė perkrova: Negalima skalbti daugiau drabužių, nei rekomenduoja gamintojas. Dėl to pernelyg apkraunamos mašinos dalys ir jos anksčiau laiko susidėvi.
  • Smulkūs daiktai drabužių kišenėse: Į būgną patekusios , sagos, smeigtukai ir kiti smulkūs daiktai gali sugadinti ne tik drabužius, bet ir vidines mašinos dalis.
  • Kietas : Dėl kieto vandens susikaupusios apnašos gali užkimšti svarbias skalbyklės dalis ir pabloginti jos veikimą.
  • Ant skalbimo mašinos dedami daiktai: Ant skalbyklės viršaus dedami ar kraunami daiktai gali pažeisti skalbyklės korpusą ir paveikti elektroniką.
  • Dažnas skalbimas be pertraukos: Pradėjus antrą skalbimo ciklą iš karto po to, kai baigėsi pirmasis, mašina gali perkaisti ir sugadinti svarbias dalis.

prailginti skalbyklės tarnavimo laiką:

  • Laikykitės naudojimo instrukcijų: Naudokite skalbyklę taip, kaip rekomenduoja gamintojas. Neperkraukite jos, neskalbkite daiktų, kurie netinkami skalbti skalbimo mašinoje, naudokite tinkamas programas ir režimus.
  • Reguliariai valykite skalbyklę: Atlikite profilaktinį skalbyklės valymą, kad pašalintumėte kalkes, pelėsį ir kitus nešvarumus. Tai padės išlaikyti mašiną švarią ir prailgins jos tarnavimo laiką.
  • Nenaudokite kieto vandens: Jei vanduo kietas, rekomenduojama naudoti minkštiklį arba įrengti kieto vandens filtrą.
  • Būgno dureles palikite atidarytas: Po skalbimo rekomenduojama palikti būgno dureles atviras, kad nesusidarytų ir kvapas.
  • Leiskite mašinai „pailsėti“: Neleiskite skalbti be pertraukos. Tarp skalbimo ciklų palikite bent 2 valandas.
Share This Article
Follow:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Leave a comment

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Išeiti iš AMP versijos