Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Dėmės išnyks, tarsi jų niekada nebūtų buvę: 3 geriausi būdai pašalinti purvą iš drabužių

Mindaugas Bružas

Jei dėl kokių nors priežasčių ant drabužių atsirado „galingų” dėmių (pavyzdžiui tepalų, dyzelino ar kitų sunkiai pašalinamų dėmių), nebūtina iš karto bėgti į cheminę valyklą. Yra keletas veiksmingų būdų, tokias dėmes nuo drabužių pašalinti namuose. Jums tereikia po ranka turėti keletą priemonių.

Tačiau pirmiausia turite prisiminti kelias svarbias taisykles. Nemeskite drabužių su tokiomis dėmėmis iš karto į skalbimo mašiną. Dėl tokio neapgalvoto žingsnio dėmė gali dar labiau išplisti po audinį. Be to, pati nesugebės susidoroti su tokia problema, o būgne gali likti .

Taip pat verta prisiminti, kad priemonę, kurią naudosite dėmei iš medžiagos pašalinti, pirmiausia reikėtų išbandyti ant nedidelės audinio dalies. Šiuo atveju geriau tai daryti iš nugaros ir nepastebimoje vietoje.

Naudodami agresyvias , mūvėkite gumines pirštines, kad apsaugotumėte rankas.

Automobilinis šampūnas

Jei ieškote būdo, kaip pašalinti dėmes, neturėtumėte ignoruoti tokio produkto kaip automobilių šampūnas. Jo galite įsigyti automobilių dalių parduotuvėse.

Šiek tiek produkto ištirpinkite vandenyje. Šiame tirpale pamirkykite užterštus drabužius. Leiskite drabužiams pastovėti tirpale kelias valandas. Tada drabužį ištraukite ir visiškai išskalbkite rankomis, kad nuo audinio būtų pašalinti produkto likučiai. Po to drabužį taip pat galima dar kartą išskalbti, tačiau šį kartą skalbimo mašinoje.

Terpentinas ir amoniakas

Lygiomis dalimis sumaišykite amoniaką su terpentinu. Tada paimkite vatos tamponą, pamirkykite jį tirpale ir nuvalykite dėmę. Valykite tol, kol dėmė išnyks. Tada rankomis išplaukite vietą, kurioje buvo dėmė, o paskui visiškai išskalbkite daiktą skalbimo mašinoje.

Benzinas

Benzine pamirkytu vatos tamponu nuvalykite dėmę, kol ji išnyks. Tada drabužius visiškai išskalbkite.

Vis dėlto verta pažymėti, kad visi trys minėti būdai tinka tik tankioms medžiagoms, todėl geriau jų nenaudoti švelnioms medžiagoms.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą