Dėmesio! Link Lietuvos artėja stipri audra – gyventojams buvo išsiųsti pranešimai

Mindaugas Bružas

Sinoptikai artimiausiomis dienomis prognozuoja itin stiprų vėja, gūsiai vakariniuose rajonuose gali siekti 30 m/s. ESO telkia šimtus darbuotojų elektros tiekimo atstatymo darbams. Be to, gyventojams buvo išsiųsti pranešimai apie artėjančią audrą.

 

PAGD pranešimas dėl audros

„PAGD praneša: Šiąnakt, nuo vidurnakčio pietryčių Baltijoje ir Kuršių mariose vakarų, šiaurės vakarų vėjo gūsiai sustiprės iki 28-30 m/s. Pasirūpinkite savo gyvybės ir turto saugumu, perspėkite kitus.”

Pranešimas apie audrą spalio 7 dieną

ESO ruošiasi audrai

Gedimus šalinti bus pasiruošusios 150 brigadų, o jų darbą kontroliuos kelios dešimtys dispečerių. Prie šių darbuotojų prisijungs ir dujų tarnybos kurie, jeigu reiks, padės pajungti .

ESO atkreipia dėmesį, kad pirmiausia generatoriai jungiami prie transformatorinių, kad elektros būtų tiekiama strategiškai svarbioms įstaigoms, pavyzdžiui, ligoninėms, gaisrinėms, policijos nuovadoms. Generatoriai taip pat pajungiami ir ten, kur gedimai būna labai sudėtingi ir jų likvidavimas užtrunka ilgai.

Daugiau darbuotojų pritrauks ir skambučių centras, į kurį, siaučiant gamtos stichijoms, kreipiasi norėdami užregistruoti gedimus, pranešti apie medžių nutrauktus elektros laidus ar nulaužtas atramas.

ESO rekomenduoja gedimus registruoti internetu. apie gedimus taip pat skelbiama ir ESO svetainėje, tad prieš registruojant gedimą pirmiausia reiktų patikrinti gedimų žemėlapį. Jeigu jame gedimas jau pažymėtas, jo registruoti neberiekia.

 

Vėjo gūsiai spalio 7 dieną

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Share This Article
Follow:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą