Diena ar naktis: kada uodai aktyviausi ir kaip nuo jų apsisaugoti?

Mindaugas Bružas

yra pavojingi vabzdžiai. Jie gyvena arti žmonių ir gali pernešti mirtinas ligas, tačiau apie juos vis dar mažai žinome ir dėl daugelio dalykų klystame. Pasirodo, daugelis populiarių patarimų, kaip apsisaugoti nuo šių vabzdžių, tėra .

Vienas iš labiausiai paplitusių mitų yra įsitikinimas, kad uodai nemėgsta šviesos. Tačiau parodė, kad tai netiesa: šie vabzdžiai aktyvūs ir dieną, ir naktį. Todėl svarbu naudoti apsaugos priemones net ir patalpose su dirbtiniu apšvietimu.

Kitas paplitęs įsitikinimas yra tas, kad uodai kanda tik naktį. Iš tikrųjų dauguma uodų rūšių yra aktyvios dieną ir jie gali įkąsti bet , kai tik turi galimybę.

Kraują siurbiantys uodai

Kalbant apie uodus atbaidančias priemones, mokslininkai rekomenduoja naudoti repelentus, kurių sudėtyje yra pakankamai DEET medžiagos. Ši medžiaga iš tiesų veiksmingai apsaugo nuo uodų, tačiau svarbu laikytis instrukcijų ir nepiktnaudžiauti produkto naudojimu.

Be to, mokslininkai primena, kad drabužiai ilgomis rankovėmis ir kelnės gali padėti apsisaugoti nuo uodų įkandimų, tačiau tai nėra visiško saugumo garantija. Siekiant veiksmingiausios apsaugos, geriau derinti apsauginius drabužius su repelentų naudojimu.

Galiausiai svarbu atkreipti dėmesį į mitą apie ultragarsinių uodus atbaidančių priemonių naudojimą. Tyrimai parodė, kad jų veiksmingumas yra labai ribotas ir jie ne visada veikia taip, kaip numatyta.

Taigi svarbu suprasti, kad geriausias būdas apsisaugoti nuo uodų yra tinkamų priemonių derinys, pavyzdžiui, repelentų naudojimas, apsauginė ir vengimas vietų, kuriose yra didelė uodų koncentracija.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

TEMOS:
Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą